Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Corneliu Vișoianu, Automecanica Moreni @ Conferința România Digitală 2023: În industria de apărare lucrurile nu pot merge mai departe tot așa pentru că acum poți să arunci în aer un echipament, o investiție de 400 milioane de euro, cu o simplă dronă. La un transportator avem vreo 500 de repere, din care noi reușim să producem doar 200, restul trebuie să căutăm prin vestul Ucrainei sau cine știe pe unde.

Corneliu VIȘOIANU, General Manager, Uzina Automecanic Moreni @ Conferința ROMÂNIA DIGITALĂ – Raport de țară, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL pe 31 octombrie 2023, la Grand Hotel Continental și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Vorbim de smartification și alți termeni asemenea, am asimilat mii de cuvinte noi, dar în mediul rural, la țară, lucrurile stau altfel.

Foto: Cristi Chivu 4 Comunicatii Mobile

M-am întâlnit cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, și în urma discuțiilor am identificat patru probleme.

Pe partea de producție, spre exemplu, avem o problemă de compatibilitate, de interoperabilitate. Limbajele de programare trebuie făcute în așa fel încât sistemele noastre să poată să fie compatibile unele cu celelalte.

Pe partea de mentenanță, fiecare trebuie să se descurce cu ce are pe acasă, pentru că frontierele statelor de unde ne aprovizionam sunt închise. Tehnica militară pe care o avem în momentul de față presupune intervenții destul de consistente, iar lanțurile de aprovizionare sunt rupte. 

În contextul războiului, se întâmplă lucruri care nu s-au întâmplat până acum și există o anumită inerție a industriei de apărare. Lanțurile de producție care au funcționat nu pot fi desființate peste noapte, ei vor avea în continuare tendința să facă tancuri de 100 tone, să facă niște portavioane. Lucrurile nu mai pot merge mai departe tot așa pentru că poți să arunci în aer 400 milioane de euro cu o simplă dronă.

Dotarea Armatei Române a fost făcută de pe vremea Tratatului de la Varșovia și avem în funcțiune o serie de echipamente și mașini pentru care nu mai sunt piese de schimb. La un transportator avem vreo 500 de repere, din care 200 reușim să le facem noi. Dar pentru restul trebuie să cauți prin vestul Ucrainei sau cine știe pe unde.

Pe partea de cercetare-dezvoltare, suntem un fel de parteneri tolerați. Cum se spune “actorii lor, caii noștri”, dar caii nu primesc premii Oscar. Este o problemă de pregătire și de tehnologie. Este foarte greu să intri în parteneriate pentru că trebuie să vorbești aceeași limbă, trebuie să folosești aceleași aplicații software, aceleași limbaj, același set de valori.

Am început în acest an un parteneriat cu Primăria Moreni, cu liceul tehnologic din oraș. Am o clasă de învățământ dual, m-am întâlnit cu elevii de acolo. Din păcate, sunt mulți care nu știu să citească, nu știu să scrie. Suntem într-o situație dificilă. Predau și la Universitate din Galați și am studenți la master care nu înțeleg ceea ce citesc.

Al patrulea subiect este legat de resursa umană, unde avem o mare problemă, care se manifestă pe fondul unei inerții.

Cum să atrag eu un specialist la Moreni? El caută ceva de calitate, inclusiv calitatea vieții. Sunt persoane din Moreni care își duc copiii cu mașina la Târgoviște pentru a se juca în parc. Despre ce calitate să vorbim?

Această parte de lume, zona rurală, care este realmente uitată, trebuie să facă parte dintr-un program de măsuri practice, concrete.

Cercetarea se face în universități, de către profesori care aspiră la premiul Nobel, de către studenți sau operatori economici.

Nimeni nu se duce să facă cercetare în Africa sau în zone de conflict.