Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib matrimoniale ploiești

Conferința INTEROPERABILITATEA: DX la nivel local și central – Doina BANCIU, AOSR: Nu putem vorbi de interoperabilitate dacă nu avem o abordare unitară și sistemică, atât la nivel central, cât și la nivel local. Practic, instituțiile centrale trebuie să comunice între ele, la fel și cele locale. În plus, toate aceste instituții trebui să comunice între ele.

Doina BANCIU, Vicepreședinte AOSR @ Conferința INTEROPERABILITATEA – Secretul transformării digitale la nivel local și central organizată de către DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL pe 29 septembrie 2023, la Grand Hotel Continental și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Am venit cu mult interes la această dezbatere, al cărei subiect este prezent în discuțiile specialiștilor de un sfert de secol. Constat că lucrurile nu sunt rezolvate, din păcate.

Transformarea digitală nu înseamnă numai cadrul legislativ și normativ și platforme. Acestea sunt doar două componente. Transformarea digitală este, în primul rând, o problemă de management.

A doua problemă pe care vreau s-o ridic aici este cui folosește transformarea digitală. Noi, ca profesioniști, știm foarte bine cui îi folosește transformarea digitală, dar profit de faptul că sunt aici reprezentanți de la autoritățile locale. În opinia mea, cei care trebuie să folosească sistemele sunt cetățenii.

Unul dintre obiectivele Agendei Digitale, adoptată în martie 2021, este ca 80% dintre cetățenii europeni să poată să utilizeze tehnologiile informației. Din acest punct de vedere, România nu stă bine, stă foarte prost.

Noi știm cu toții că există o Românie cu două tipuri de cetățeni, unii foarte bine instruiți din punct de vedere IT, și alții care ar vrea, ar ști, dar nu au condițiile necesare s-o facă.

Succesul transformării digitale, al informatizării, este, firește, modul în care cetățeanul poate să-și ușureze viața. Nu este un slogan ceea ce spun aici, ci o realitate.

Calitatea vieții este profund influențată în acest secol de modul în care sunt dezvoltate comunitățile smart. Dar și în comunitățile cele mai smart există preocuparea față de cetățeni, de modul cum vor folosi cetățenii echipamentele smart.

De aceea, spre exemplu, biblioteca națională din Singapore a făcut un plan pe 4 ani, care obligă bibliotecile să devină hub-uri de cultură generală.

Este clar că nu putem vorbi de interoperabilitate dacă nu avem o abordare unitară și sistemică, atât la nivel central, cât și la nivel local. Practic, instituțiile centrale trebui să comunice între ele, la fel și cele locale. În plus, toate aceste instituții trebui să comunice între ele.

Fără comunicare nu poate exista interoperabilitate.