Conferinţa BUCUREŞTI, Hub-ul Cyber al UE: Mihai ROTARIU, CERT-RO: Centrul Cyber va ajuta la creșterea nivelului de educație în domeniul cyber şi la apariția mai multor specialiști

Mihai ROTARIU, Public Affairs & Communication Leader, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO @ Conferinţa BUCUREŞTI, Hub-ul Cyber al UE, organizată de către Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 29 ianuarie 2021

Prin câștigarea de către București a competiției pentru găzduirea ECCC – Centrul Cyber al Uniunii Europene, s-a dovedit că mai multe instituții ale României pot colabora foarte pragmatic și eficace pentru atingerea unui obiectiv comun, dar strategic pentru România.

Victoria de la Bruxelles a fost efectul pregătirii serioase a dosarului, iar atenția la detalii a făcut diferența într-o competiție acerbă cu țări UE cu experiență în domeniul cyber.

Datorită acestui centru, firme mari de tehnologie vor fi atrase să deschidă puncte de prezență în Bucureşti, pentru a fi aproape de acest centru, de specialiștii care vor lucra acolo.


Viitorul centru va ajuta foarte mult la creșterea nivelului de educație în domeniul cyber, la apariția mai multor specialiști, la apariția mai multor locuri de muncă în acest domeniu.


România este campioană în domeniul cybersecurity, a câștigat ultimul concurs de profil desfășurat aici, în țara noastră. La această componentă stăm bine, dar lucrurile stau mai puțin bine la nivelul utilizatorilor normali, lasă de dorit igiena acestora în domeniul cybersecurity.