Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Cloud-ul hibrid, provocarea Microsoft și HPE în Era Transformării Digitale

Revista COMUNICAȚII Mobile inițiază o serie de articole cu principalii jucători din industria IT & Comunicații implicați în provocările Transformării Digitale la nivel global, dar și în România. Cum se produce această Transformare și ce reprezintă ea, este aceasta mai mult un proces de management decât unul de tehnologie, sunt câteva dintre întrebările la ordinea zilei. Toate aceste strategii vor conduce, în definitiv, la crearea noii Economii Digitale. Demarăm acest demers cu doi lideri de companii tehnologice: Daniel Rusen, Director de Marketing și Operațiuni la Microsoft România (foto st.) și Radu Opriș, Managing Director la Hewlett Packard Enterprise România. (foto dr.

C@M Este o evidenţă faptul că trăim deja într-o Economie Circulară, într-o schimbare radicală de paradigmă societală. Cum resimțiți voi și cum răspundeți acestui fenomen în România și în regiune?

HPE: Conceptul de Economie Circulară nu este unul nou, însă abia în ultimii ani a început să primească atenția cuvenită, atât la nivel global, cât și la nivel regional și local.

Se estimează că numai în 2018, la nivel global, s-au generat circa 50 milioane de tone de deșeuri provenite din produse electronice, iar o bună parte din aceste deșeuri este generată chiar de industria IT. De exemplu, numărul tranzistorilor și rezistențelor dintr-un cip de calculator se dublează la fiecare 24 de luni, lucru care este bun din punct de vedere a puterii de procesare, însă trebuie să fim atenți la ce se întâmplă cu deșeurile care se acumulează în urma acestor inovații.

Astfel HPE desfășoară, prin intermediul diviziei sale de finanțare HPE Financial Services, mai multe programe în acest sens care au rolul de închiriere în sistem leasing operațional, urmând ca la maturitatea contractelor echipamentele IT să fie returnate la furnizor, reparate și recondiționate în centrele noastre autorizate, reintroducându-le în circuitul economic prin închirierea sau revânzarea acestora către alți clienți, începând astfel o nouă perioadă de „viață” (uzură materială).

Astfel, 99.74% din echipamentele returnate la maturitatea contractelor de leasing sunt fie refolosite ori reciclate. Pentru mai multe detalii, recomandăm clienților să se adreseze consultanților noștri HPE Financial Services.

Microsoft: Microsoft a demarat deja o serie de proiecte pentru a adresa cele mai presante probleme în dezvoltarea durabilă a mediului, concentrându-se pe zonele unde poate să obțină un impact semnificativ. Proiectele Microsoft de susținere a mediului sunt structurate pe 3 piloni importanți, și anume: reducerea emisiilor de carbon și consumul optim de energie; apă și ecosistem (incluzând aici agricultura, biodiversitatea și conservarea) și minimizarea deșeurilor.

De exemplu, în domeniul Energiei, utilizăm echipe dedicate de cercetare și dezvoltare, dar și tehnologia, pentru a schimba modul în care asigurăm funcționarea centrelor noastre de date. De asemenea, finanțăm proiecte de energie regenerabilă pe 3 continente. În 2018, am semnat cel mai mare contract de energie regenerabilă (315MW) din Statele Unite. Tot în acest sens, ne-am luat angajamentul de a folosi energie regenerabilă în locațiile în care aceasta este disponibilă, iar Microsoft desfășoară operațiuni. Prin intermediul platformei Microsoft Azure am democratizat accesul la infrastructură și tehnologie. Un nou studiu demonstrează faptul că serviciile cloud ale Microsoft, oferite pe Azure, sunt cu până la 93% mai eficiente energetic și generează cu până la 98% mai puține emisii de carbon decât o infrastructură similară de tipul on-premise.

C@M Pentru a rezolva dilema legată de posesorul celui mai inteligent sistem de stocare (storage) din lume, Microsoft și HPE au inițiat parteneriatul pentru dezvoltarea cloudului hibrid. În ce constă acesta și cum se regăsește în România?

HPE: De peste 30 de ani, parteneriatul Microsoft – HPE combină ecosistemul comun de parteneri și portofoliul complex de produse, soluții și servicii pentru a rezolva cele mai mari provocări ale clienților noștri în procesul de transformare digitală.

Împreună, susținem mediul enterprise local pentru a depași provocările întâlnite.

Pentru a realiza acest obiectiv, Microsoft și HPE sunt aliniate atât la nivel global, cât și la nivel local în ceea ce privește următoarele 3 inițiative:

  • Infrastructura IT de tip hibrid (Hybrid IT) care presupune oferirea celor mai bune soluții, adaptate la nevoile și volumele de muncă ale fiecărui client în parte.

Soluțiile comune HPE și Microsoft, precum HPE Proliant pentru Microsoft Azure Stack, ajută clienții să beneficieze de agilitatea și comfortul cloudului public, în timp ce păstrează beneficiile infrastructurii on-premise, precum securitate, control asupra datelor și respectarea regulilor de conformitate specifice unor industrii.

  • Analiză de date – soluții scalabile pentru analiza volumelor mari de date.

HPE și Microsoft au dezvoltat împreună un portofoliu vast de soluții de platforme de date pentru Microsoft SQL Server® și volume mari de analize de date, livrând clienților noștri performanță la nivel enterprise, scalabilitate și  plus-valoare.

De la consolidarea Serverelor SQL și soluții de modernizare a bazelor de date, care aduc o mai mare eficiență în ceea ce privește volumele mari de date analizate, îi ajutăm pe clienții noștri să aleagă și să implementeze cu succes cea mai eficientă soluție de date pentru nevoile lor.

De asemenea, cu HPE 3PAR și HPE Nimble Storage, clienții pot rula Microsoft SQL într-un mediu certificat și testat pentru soluțiile utilizate. Soluțiile de stocare HPE ajută la reducerea timpului petrecut cu problemele apărute în cadrul soluției bazate pe  SQL și ajută la accelerea noilor proiecte de aplicații.

  • Intelligent Edge  – soluții de vârf pentru un mediu de lucru digital bazat pe mobilitate

Pentru clienții care au nevoie să ruleze Azure Stack în edge sau “marginea” unei rețele, de exemplu pentru a reduce timpul de procesare a informațiilor care provin de la nenumăratele gadget-uri inteligente și costurilor WAN, oferim soluţiile HPE Edgeline Converged Edge Systems, care sunt construite pentru a rula în edge, la sursa care generează datele, oferind putere computațională și stocare la nivel de data-center. 

Microsoft: Transformarea digitală devine o prioritate pentru fiecare companie, din fiecare industrie și din întreaga lume. Modernizarea aplicațiilor se află în centrul transformării digitale, iar Microsoft Azure este platforma ideală pentru a dezvolta aplicații moderne și a le găzdui într-un mediu sigur, scalabil și eficient din punct de vedere costuri. Însă, nu toate aplicațiile pot fi migrate în cloud-ul public din motive obiective, precum: latență, conectivitate intermitentă sau reglementari locale.

În urmă cu 4 ani, Microsoft și HP au încheiat un parteneriat global pentru a crea o infrastructură IT hibridă și anume Azure Stack.

Azure Stack este o extensie a platformei Microsoft Azure care aduce agilitatea și inovația tehnologică din cloud în mediile locale. Organizațiile pot acum sa construiască aplicații moderne în mediile de tip cloud hibrid, echilibrând cantitatea potrivită de flexibilitate și control.

Prin Azure Stack, Microsoft și HP deblochează noi scenarii de utilizare hibridă, cum ar fi:

  • Soluții “La distanță și deconectat”: Clienții pot rezolva problemele de latență și conectivitate procesând datele local în Azure Stack și apoi agregând datele în Azure pentru analize ulterioare, folosind o logică comună în ambele medii.
  • Aplicații cloud care respectă reglementările locale: Clienții pot dezvolta și implementa aplicații în Azure, cu flexibilitatea de a le implementa în mediul local cu Azure Stack pentru a respecta diferitele limitări legale în ceea ce privește stocarea datelor.
  • Modele noi de aplicații cloud în mediul local: Clienții pot utiliza cele mai noi tehnologii de dezvoltare aplicații (containere, micro-servicii, serverless, DevOps, etc.) în mediul local pentru a moderniza aplicații existente sau a dezvolta unele noi.

C@M Everything-as-a-service este o nouă tendință a HPE, pe care o împărtășește din plin și Microsoft. Cum se transformă colaborarea dintre parteneri în această nouă ecuație? De asemenea, cu HPE Primera intrăm într-o nouă eră mission critical – cum definiți principalele sale coordonate?

HPE: HPE a lansat platforma GreenLake în urmă cu câțiva ani, iar de câteva luni această platformă, supranumită și infrastructură „Pay-Per-Use”, este disponibilă inclusiv pentru întreprinderile mijlocii, care nu au propriul data center sau nu au suficiente resurse umane pentru a gestiona infrastructura, aplicațiile sau volumele de lucru ridicate.

Astfel, HPE oferă în model as a Service, bazat pe consum, volume de lucru pre-configurate pentru putere computațională, baze de date, cloud privat, stocare și virtualizare.

În ceea ce priveşte HPE Primera, cea mai nouă soluție de stocare lansată de HPE, putem spune că aceasta aduce simplitate, disponibilitate și performanță superioare pentru aplicații mission-critical. Platforma HPE Primera este contruită special pentru era inteligenței și aduce un element în premieră: 100% disponibilitate a datelor și 93% rată de rezolvare a incidentelor apărute, totul datorită arhitecturii de nouă generație, pregătită pentru viitor (future ready).

Microsoft: Prin intermediul platformei Azure, Microsoft a reușit democratizarea accesului la tehnologie oferind în același timp clienților flexibilitatea de care au nevoie prin cele 3 modele: IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) și SaaS (Software as a Service). Microsoft Azure este eficient din punct de vedere costuri, scalabil, actualizat constant cu cele mai noi tehnologii și sigur. Azure Stack este rezultatul colaborării dintre Microsoft și parteneri precum HP, care a pornit de la nevoile clare ale clienților de a avea toate beneficiile unei platforme moderne în mediile locale. Vom continua să dezvoltăm constant Azure Stack, împreună cu HP, pentru a ne asigura că oferim servicii profesinale și de calitate clienților noștri.

C@M Protecția datelor este un proces continuu. Cum tratează această provocare Microsoft, dar și HPE, în România?

HPE: Interesul acordat domeniului securității datelor vine în directă corelație cu o vizibilă creștere a numărului atacurilor cibernetice, dar și cu o creștere a complexității acestora. Din ce in ce mai des atacurile vizează componenta hardware, deoarece prin alterararea firmware-ului acestora se poate facilita accesul la interiorul sistemului de operare, însă cele mai recente atacuri la nivel global au dovedit vulnerabilitățile la nivel hardware. Breșele de securitate la nivel hardware au un comportament specific: sunt greu de detectat deoarece soluțiile tradiționale de asigurare a securității nu vizează componentele hardware, deoarece acestea sunt considerate de încredere. Adresați-vă o întrebare: cum vă asigurați că securitatea sistemului nu a fost compromisă în urma unui upgrade firmware ?

HPE este singurul producator care a adresat aceasta problemă prin implementarea unor mecanisme avansate de securitate. Nivelul înalt de securitate este validat de conformitatea cu un standard obținut doar de echipamentele HPE, standard denumit NIST 800-53. NIST 800-53 reprezintă o serie de recomandări vizavi de modulele criptografice ce vor fi utilizate și stringențele pe care soluțiile trebuie să le respecte. NIST 800-53 este cel mai înalt standard de securitate, iar serverele HPE sunt singurele în industrie cu această certificare. În plus, criptarea este inclusă în echipamentele de Stocare HPE, adaugând un nivel suplimentar de securitate a datelor.

De asemenea, prin Aruba IntroSpect, care este o soluție HPE pentru analiza comportamentală a utlilizatorilor și a dispozitivelor, clienții pot detecta atacuri care au eludat sistemelor tradiționale de securitate prin depistarea unor mici schimbari în tiparele comportamentale. Aruba IntroSpect integrează o soluție de inteligență artificială avansată, bazată pe machine learning, și indică instantaneu potențiale atacuri provenind de la utilizatori, sisteme sau dispozitive rău-intenționațe, compromise sau neglijente.

Microsoft: Orice sistem, arhitectură sau aplicație trebuie să fie proiectată având la bază toate principiile care țin de securitatea datelor.

Microsoft analizează zilnic peste 6.5 trilioane alerte de securitate din diverse surse la nivel global, cu ajutorul a peste 3.500 de specialiști în domeniu și utilizând algoritmi avansați de Inteligența Artificială. Investițiile anuale ale Microsoft în securitate cibernetică depășesc un miliard de dolari. Cea mai mare parte a bugetului este investită în cercetarea și dezvoltarea de tehnologii noi care să maximizeze securitatea datelor.

Toate acestea sunt realizate pentru a proteja datele clienților noștri. Am creat fiecare aplicație și fiecare platformă având la bază cele mai puternice principii de securitate. Inovăm constant pentru a maximiza nivelul de securitate și a face față amenințărilor din ce în ce mai complicate.

Cel mai nou rezultat al acestui proces continuu de inovație este Azure Sentinel, un sistem care folosește puterea cloud-ului și Inteligenței Artificiale pentru a proteja datele clienților, oriunde s-ar afla acestea, în cloud sau în mediile locale și pe orice device. Azure Sentinel este o soluție de prevenție care permite clienților să detecteze și să oprească un potențial atac, înainte ca acesta să se întample. Construit în cloud, Azure Sentinel poate scala în timp real, practic nemilitat în funcție de nevoile clienților, și poate identifica cu precizie un potențial atac, folosind AI. Această soluție permite protejarea datelor din orice sursă incluzând aplicații, servere, device-uri în medii locale sau în alte cloud-uri.

C@M Cum abordați fenomenul RPA, ținând cont că liderul unicornului UiPath s-a format în ecosistemul Microsoft din Bucureşti, iar acum el este un lider internaţional, recunoscut pentru creşterea extensivă şi globală a companiei sale?

HPE: Este evident că atât automatizarea proceselor, cât și inteligența artificială sunt trenduri care vor influența orice business în urmatorii ani. HPE nu este colaborator, furnizor sau client UiPath în acest moment, dar personal, succesul unei companii care a fost înființată în România și care a devenit într-un timp relativ scurt o companie de succes la nivel global nu poate decât să ne bucure și să ne inspire.

Microsoft: UiPath reprezintă o poveste de succes pentru România, dar și pentru Microsoft. Este dovada că utilizarea unei idei inovatoare, împreună cu o înțelegere foarte bună a nevoilor clienților și combinată cu utilizarea celor mai noi tehnologii, reprezintă rețeta succesului.

Pentru Microsoft, UiPath este mai mult decât un simplu client sau partener, deoarece este rezultatul programului prin care susținem startup-urile la nivel global. UiPath și-a inceput călătoria în 2005, într-un apartament, și a reusit să ajungă cel mai mare furnizor de RPA la nivel global, cu o valoare de piață de peste 7 miliarde dolari.

Fenomenul RPA și soluțiile dezvoltate de UiPath se leagă strâns de misiunea Microsoft, aceea de a ajuta fiecare individ și fiecare organizație de pe planetă să își atingă pe deplin potențialul. În acest context, Microsoft are o colaborare strânsă cu UiPath, atât local (în România), cât și global, pentru a integra RPA cu serviciile Microsoft și ale celorlalți parteneri, pentru a oferi clienților o soluție simplă la cheie.