Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Claudiu Lucaci, ANRE @ CyberWar Conference: În România avem o problemă în privința comunicării strategice. Este foarte greu să-i convingi pe reprezentanții statului că prin comunicare strategică se înțelege să comunici strategic cu publicurile, ci nu la nivelul coordonării militare sau al informațiilor.

Claudiu LUCACI, Expert Comunicare, AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI (ANRE) @ Conferința RĂZBOIUL CYBER CONTRAATACĂ – Cum ne construim rezilienţa cibernetică? organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICATII Mobile şi TelecomTV.ro pe 1 aprilie 2022.

Voi vorbi din perspectiva profesionistului de comunicare strategică, unde am avut activitățile principale de-a lungul multor ani. 

Noi când vorbim de războiul cibernetic, despre capacitatea de reziliență pe care o avem în fața amenințărilor de securitate cibernetică, în general ne uităm la partea profesionistă, care, e și normal, prevalează.

În analizele pe care le realizez, am observat o pseudo reziliență pe care instituțiile publice sau ansamblul sistemelor publice o manifestă în fața unor vulenarabilități, amenințări și atacuri. Sunt chestiuni care încep să devină periculoase, pentru că, în primul rând, capacitatea de reziliență are mult de suferit din partea celor chemați să răspundă, și aici mă refer la cei din domeniul public, dar nu numai.

Oricâte acțiuni în spațiul invizibil s-ar realiza de către echipe de specialiști și intervențiile lor ar fi bune sau eficace, problema este câtă capacitatea are publicul de a înțelege din ceea ce se întâmplă. Desigur că nu trebuie să-i facem pe oameni specialiști în domeniu, dar trebuie să intensificăm partea de cultură de securitate. La nivel istoric, cultura de securitate are o mare problemă în România, ea este dezavuată de o mare parte a publicului din motive bine cunoscute, dinainte de 1990. 

Prin urmare, cultura de securitate este greu de pus în practică, este greu de prezentat publicului ca un model necesar de reziliență.

Cei care ar trebui să se ocupe de cultura de securitate, în sens occidental vorbind, au  problemă în acest sens.

CONFERINȚA LIVE

În România avem o problemă în privința comunicării strategice. Este foarte greu să-i convingi pe reprezentanții statului că prin comunicare strategică se înțelege să comunici strategic cu public, nu înseamnă să comunici strategic la nivelul coordonării militare sau al informațiilor.

Războiul hibrid se desfășoară pe mai multe planuri și paliere și cu mai multe arme. Una dintre arme este comunicarea de tip informațional, care se realizează prin suportul digital. 99% din ceea ce vedem este un instrument la îndemâna fiecărui cetățean care transmite informația.

Problema de securitate cibernetică nu este doar una militară, cum se tot încearcă să se explice, adică securitatea cibernetică = securitatea națională.

Recomand prezența în echipele de intervenție pe probleme de securitate cibernetică a unor persoane cu viziune 360 de grade, care văd vulnerabilități și amenințări înainte ca ele să apară. Amenințările actuale sunt hibride și este necesar să avem specialiști în comunicare strategică.