Ce recomandă startup-ul românesc Plant an App, după participarea în acceleratorul de business 500 Startups

Start-up românesc Plant an App, specializat în low-code, a participat pe 26 martie la Demo Day, sesiunea de pitch-uri finale a acceleratorului de business 500 Startups.În contextul pandemiei COVID-19, acceleratorul de business 500 Startups din San Francisco, SUA, a decis anularea evenimentului fizic Demo Day și mutarea acestuia în online, prin ediția Digital Demo Day.

În total, 28 de startup-uri de tehnologie și nu numai, din 13 țări, au susținut pitch-uri în prezența a peste 1.600 de investitori din Sillicon Valley, dar și din alte regiuni ale lumii. Pentru Plant an App, 500 Digital Demo Day a generat cel puțin 30 de conversații noi cu investitori din SUA, Europa și Asia. În urma acestor discuții introductive, antreprenorii români își propun deschiderea unei runde de investiții de tip seed funding în care să atragă aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Cele mai importante 5 lucruri pe care Plant an App le-a învățat în urma participării la Demo Day 500 Startups și sfaturile pentru antreprenorii români, sumarizate de Bogdan Lițescu, CEO Plant an App (foto) şi Alex Gavril, CMO Plant an App:

  • Agilitatea nu este doar o virtute asimilată, ci un mușchi care trebuie antrenat continuu
  • Nevoi și dorințe, nu doar produse și soluții
  • Abilitatea de a executa este principalul diferențiator în ochii investitorilor
  • În Silicon Valley, Venture Capital + Startups = Business as Usual
  • Un accelerator vine cu multe beneficii. Cel mai mare este, de departe, legat de accesarea unei rețele extinse de conexiuni valoroase, de la mentori și investitori până la alte startup-uri și alumni

Reprezentanții Plant an App le recomandă antreprenorilor români care își doresc să participe la un astfel de accelerator să nu aștepte momentul ideal. Orice viziune antreprenorială trebuie susținută de o acțiune imediată. Rolul fundamental al unui accelerator ca 500 Startups este de a pregăti antreprenorii pentru un mediu de business intens.

Mai mult, cei care își doresc acest lucru trebuie să țină cont că, pentru a intra într-un astfel de accelerator, competiția este mare. Plant an App a avut șansa de a fi acceptat de la prima încercare. Extrem de important pentru un antreprenor este să își construiască o rețea activă de conexiuni în Venture Capital. Aici e vorba de investitori care sunt tot timpul atenți și prezenți în lumea antreprenorială.

Plant an App este o platformă de dezvoltare low-code care ajută companii din întreaga lume să construiască software de business mai rapid și să își accelereze transformarea digitală. Abordarea Plant an App presupune ca timpul necesar pentru crearea și lansarea soluțiilor software să fie mai mic. Plant an App oferă peste 20 de module (API Builder, Form Builder, Advanced Search Engine etc.), integrări și acțiuni reutilizabile și configurabile.