Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave Library zlib

Ce este Ethernetul industrial?

Ethernetul industrial înseamnă utilizare echipamentelor de rețea, de regulă switch-uri, într-un mediu dificil. Ethernetul este protocolul standard pentru transmiterea de date prin rețele și internet. Împarte datele în bucăți mici și utilizează cea mai bună soluție pentru transmitere, ceea ce înseamnă că anumite părți ale datelor pot fi pierdute.

Un mediu dificil este orice mediu din afara unuia normal de clădire de birouri care are camere dedicate pentru rețele, cu temperatură controlată, umiditate redusă și nu permit intrarea prafului. Mediile dificile pot fi găsite în fabrici, depozite de materiale, vehicule sau în aer liber.

Cum unele aplicații au nevoie de date extrem de precise, s-a ajuns la crearea Ehternetului Industrial (EI). Acesta utilizează protocoale suplimentare pentru a garanta livrarea datelor la timp, în ordinea corectă și fără pierderi. Echipamentele de rețea EI sunt, de asemenea, diferite deoarece trebuie să supraviețuiească temperaturilor extreme, prafului, umidității, vibrațiilor și interfrențelor electrice.

Care sunt caracteristicile echipamentelor Ethernet Industrial?
Există multe tipuri de echipamente EI, dar toate au în comun câteva caracteristici.
– În medii extreme, suporturile folosesc standardul DIN (Deutsches Institut fur Normung) pentru protejarea echipamentelor electrice sensibile. Astfel, majoritatea echipamentelor EI trebuie să folosească standardul DIN în locul standardului comun de montare pe 19 inci utilizat pentru echipamentele de business;
– Electricitatea de tip DC (curent continuu) este folosită pentru echipamentele EI, fiind cea mai comună sursă de electricitate în aplicațiilor industriale utilizate de alte echipamente decât cele Programmable Logic Controllers (PLC);
– Echipamentele EI nu au ventilatoare deoarece astfel este minimalizează problema prafului și a umidității și asigură o viață îndelungată a produsului.
Există și unele caracteristici specifice pentru anumite medii, precum protecția anti-coroziune pentru aplicații utilizate în zone martime sau chimice, rezistența la explozii pentru cele din mine sau toleranță la vibrații pentru cele utilizate în vehicule.

De ce să folosești Ethernet Industrial?
Aplicațiile critice utilizează EI deoarece standardul normal de Ethernet nu este suficient de sigur pentru livrarea de date nelaterate sau condițiile de mediu sunt prea dificile pentru echipamentele normale de rețele office.

Producție și logistică
Liniile de producție utilizează echipamente ccomputerizate de mult timp. Introducerea IoT a creat posibilitatea controlului de la distanță și colectarea de informații în timp real. Totuși, pentru a beneficia de aceste avantaje este necesară o tehnologie operaținală (TO) robustă, care folosește o rețea de transport specială de date de la fabrică până la centrul IT. Este necesară și integrarea echipamentelor deja existente de tip PLC. Rețeaua OT trebuie să funcționeze în mediul dificilă din fabrică, trebuie să înțeleagă limbajul nativ al echipamentelor PLC și trebuie să livreze datele la timp și în mod corect.

Aplicații utilizate în aer liber
Soluțiile de seuritate fizică utilizează frecvent echipamente de rețea aflate în aer liber, cum ar fi camerele video, porți de securitate, cititoare de coduri, senzori de mișcare etc. Toate au nevoie de electricitate și este comună utilizarea Power over Ethernet (PoE), care simplifică rețeaua de cabluri și ușurează controlul echipamentului. Ehipamente speciale sunt necesare pentru utilizarea în aer liber, unde temperatura nu este controlată. De aceea sunt echipamente cu temperaturi extinse de operare și nu cu ventilatoare de răcire, ideale pentru utilizare în aer liber.

Stații electrice
Rețelele electrice se află, de obicei, în zone izolate, ceea ce le face vulnerabile la atacuri sau intemperii și sunt costisitoare de întreținut, de aceea sunt necesare echipamente robuste, iar soluțiile de rețea sigure sunt esențiale. Sub-stațiile de electricitate vin cu provocări specifice pentru echipamentele de rețea din cauza interferențelor electromagnetice (EMI), care necesită aparatură cretificată special. În plus, cablurile de fibră optică sunt preferabile celor de cupru deoarece nu sunt afectate de EMI, drept pentru care instalarea de suport optic este simplificată.

Vehicule și trenuri
Uneori datele trebuie colectate din vehicule aflate în mișcare, ceea ce face ca echipamentele de rețea să poată funcționa în condiții de vibrații extreme. Standardele internaționale stabilesc gradul de rezistență la vibrații pe care echipamentele trebuie să le suporte pentru a asigura operarea în condiții extreme. Este esențial să fie utilizate produse care sunt certificate pentru o folosire pe termen lung.

Ce echipamente Ethernet Industrial sunt disponibile?
Allied Telesis oferă o linie completă de echipamente speciale de rețea menite să acopere toate condițiile enumerate.
Switchi-urile Ethernet Industrial nu sunt răcite prin ventilatoare și sunt create pentru a opera în condiții de căldură extremă și vibrații. Suportă protocoalele de producție, ceea ce le face ușor de instalat în zone de producție și de integrat cu rețelele OT deja existente. Neavând ventilatoare, echipamentele pot opera în condiții de praf și umiditate și au o rezistență îmbunătățită. Sunt, de asemenea, certificate pentru utilizare în condiții de EMI, cum ar fi sub-stațiile electrice și sunt disponibile și echipamente cu transmisie prin fibră optică.
Convertoarele media sunt esențiale pentru asigurarea conexiunii între fibră optică și cabluri de cupru. Echipamentele nu au ventilatoare, fiind capabile să supraviețuiască în condiții extreme de aer liber sau medii necontrolabile.
– Pentru a completa switch-urile și convertoarele media, Allied Telesis are o linie de module small form-factor optice create pentru operarea la temperaturi ridicate.

Experții Ethernet Industrial
Este important de înțeles că spre deosebire de Ethernet nu există un set de standarde unic pentru Ethernetul Industrial. Fiecare aplicație are propriul set de caracteristici și certificări, de aceea trebuie găsită cea mai bună soluție pentru necesitățile fiecăreia. Allied Telesis creează soluții de rețea de mai bine de 30 de ani și este pregătită să își ofere experiența pentru a asigura cele mai bune rezultate.