Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

ADR pune în consultare publică Caietul de sarcini al proiectului „Sistem Informatic pentru Evidența Clinică a Secțiilor A.T.I.” şi aşteaptă reacţii din mediul privat

Ministerul Sănătății a inițiat astăzi procedura de consultare de piață pentru caietul de sarcini al proiectului ”Sistem Informatic pentru Evidența Clinică a Secțiilor A.T.I. (S.I.E.C.-A.T.I.)” – Cod MySMIS 131065, proiect în care Autoritatea pentru Digitalizarea României este partener. Consultarea publică este deschisă până pe 12 noiembrie. Bugetul estimat prin proiect pentru platforma informatică este de 125,457,499.72 lei cu TVA.

Sistemul informatic are ca scop furnizarea de servicii electronice specifice domeniului e-Sănătate. Mai precis, va fi realizat un centru operativ în cadrul Ministerului Sănătății, care va distribui urgențele medico-chirurgicale prin consultarea datelor disponibile real-time și va monitoriza direcționarea corectă, pe criterii transparente, a pacienților către sălile de operație și secțiile ATI ale marilor spitale de urgență.

Octavian Oprea, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, a precizat că susţine inițiativa Ministerului Sănătății de a facilita consultarea publică a caietului de sarcini de către reprezentanții mediului privat, astfel încât propunerile tehnice să fie analizate și actualizate, acolo unde este cazul, iar eventualele neclarități ale caietului să fie eliminate de la bun început.

Oficialii ADR susţin că sistemul va permite monitorizarea continuă, completă, precisă și trasabilă (inclusiv din punct de vedere medico-legal și al arhivării informațiilor) a parametrilor vitali ai pacienților îngrijiți în secțiile de anestezie terapie intensiva (ATI), a procedurilor executate și a medicației administrate în aceste secții precum si a starii bolnavilor îngrijiți în aceste secții.

ADR anunţă că prin acest proiectul se vor realiza:
– un sistem informatic de monitorizare, documentare și schimb de date medicale în situații de urgență, care va funcționa ca suport pentru luarea deciziilor în situațiile de urgență de o unitate specializată din cadrul Ministerului Sănătății;
– interconectarea tuturor sistemelor din secțiile ATI și sălile de operații din cele mai importante 18 spitale de adulți și pediatrie din România într-o rețea națională ATI, care va include Ministerul Sănătății și COSU, în vederea analizei și luării deciziilor „în timp real”, precum și a prelucrării centralizate a datelor pentru îmbunătățirea calității actului medical destinat bolnavilor critici și scăderea mortalității;
– dotarea a 18 spitale cu sisteme informatice identice, specifice secțiilor ATI și săli de operație (924 posturi ATI și SO), interoperabile cu sistemele medicale clinice existente în unitățile medicale respective, pentru a asigura analiza, sincronizarea și integrarea datelor pacientului.