Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Raport Kaspersky – Femeile sunt mai puțin reprezentate în securitatea cibernetică

Kaspersky Lab

În 45% dintre marile companii, proporția de femei care lucrează în departamentele de securitate IT este mai mică decât cea din cazul restului de departamente ale companiei. Cu toate acestea, doar 37% dintre aceste organizații au pus în aplicare sau au luat în calcul programe care să aducă mai multe femei în securitatea cibernetică, arată un studiu realizat de 451 Research în rândul liderilor din domeniul securității.

O forță de muncă diversă aduce noi talente într-o organizație, precum și rezultate mai bune de business. De exemplu, cele mai diverse întreprinderi la nivel mondial obțin venituri mai mari cu 19 puncte procentuale din inovație. Acest lucru face ideea de egalitate de gen nu doar o problemă de etică, ci și un factor important pentru eficiența afacerii. Pentru a ajuta femeile să aibă succes în afaceri și să progreseze în carieră, există inițiative în diferite domenii, cum ar fi tehnologiile sau antreprenoriatul.

În ciuda unor inițiative în domeniul diversității, femeile constituie 39% din forța de muncă și ocupă doar 25% dintre posturile de conducere din lume, în general. Securitatea cibernetică, precum și IT-ul în general, sunt considerate, de multe ori, un domeniu dominat de bărbați. Această percepție ar putea fi o barieră care împiedică femeile să intre în industrie. Potrivit raportului 451 Research, „Securitatea cibernetică, văzută prin ochii unui CISO (Chief Information Security Officer). Perspective asupra unui rol”, comandat de Kaspersky, 45% dintre cei care ocupă poziția de CISO au confirmat că femeile sunt subreprezentate în departamentul lor.

Cu toate acestea, doar 37% dintre aceste organizații au implementat sau urmează să implementeze vreo procedură formală care vizează atragerea mai multor femei în departamentul lor de securitate IT. Cea mai populară abordare pentru a atrage femeile este formarea celor care au experiență în domeniul IT (80%). Aproape jumătate dintre acești respondenți spun că oferă în prezent sau urmează să ofere programe de internship destinate studentelor (42%) sau sunt pregătiți să ofere training candidaților cu calificări mai mici sau fără calificare (40%). Doar 22% angajează candidați din alte departamente ale organizațiilor lor.

Restul (63%) au spus că ei caută doar specialiști calificați, fără a ține cont de gen. De asemenea, cercetarea a arătat că bărbații depășesc numărul de femei printre liderii din securitatea IT. Doar o cincime (23%) dintre respondenți, care au răspuns la întrebarea despre gen, au declarat că sunt femei. Cu toate acestea, se pare că numărul femeilor care ocupă un rol de conducere în securitate este în creștere: 20% dintre respondenții de sex feminin au ajuns în poziția de lider în domeniul securității IT în ultimii doi ani, ceea ce este de două ori mai mult decât bărbații (10%) ajunși în acest rol.

„Concluziile acestui studiu arată că situația din industrie se schimbă, dar este departe de ideal și încă ne lipsește reprezentarea corespunzătoare a femeilor”, spune Evgeniya Naumova, Managing Director Europe interimar, Kaspersky. „Nu este doar o chestiune de a găsi raportul perfect dintre bărbați și femei. În interviurile aprofundate cu cei care dețin poziția de CISO, mulți dintre ei spun că nu există suficienți candidați de sex feminin. Așadar, pentru a soluționa decalajul de gen în securitatea cibernetică, ar trebui să încurajăm femeile să aleagă această carieră.” Compania Kaspersky și-a luat angajamentul să încurajeze femeile să intre în industria securității cibernetice și să abordeze prejudecățile de gen. Compania a creat o comunitate online, Women in Cybersecurity, menită să sprijine evoluția în carieră a femeilor care intră în această industrie și a celor care lucrează deja în domeniu. Kaspersky este partener Girls in Tech, sprijinind AMPLIFY, o competiție de finanțare pentru femeile care fondează un start-up. Compania organizează periodic evenimente CyberStarts în SUA și Europa, adresate următoarei generații de profesioniști în domeniul securității cibernetice. Unul dintre subiectele cheie ale evenimentului se referă la măsurile pentru a reduce decalajul de gen din domeniul securității cibernetice.