Lorian VINTILĂ, ZTE @ DIGITAL TRANSFORMATION GALA 2021: Vom avea o revoluție în privința transportului de date

Lorian VINTILĂ, SENIOR ACCOUNT DIRECTOR – ZTE ROMÂNIA @ DIGITAL TRANSFORMATION GALA by COMUNICAȚII Mobile 2021, ediția a 18-a anuală, organizată de către DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 10 decembrie 2021.

2021 a fost un an de excepție pentru noi, ne-am repoziționat în zona de wireless și pe zona de fix, unde suntem lideri mondiali, unde suntem pe creștere inclusiv în Europa, iar pentru România avem numai lucruri spectaculoase.

LIVE

Tehnologiile 2G, 3G, 4G și 5G trebuie să aibă în spatele lor o platformă de telecomunicații foarte solidă din fibră optică.

Transformarea digitală nu este despre tehnologie, se referă la un alt concept. Termenul de transformare digitală a devenit aproape omniprezent, este greu să găsești o companie la ora actuală care să nu se angajeze măcar într-un proiect de acest tip.

China este locul 1 la nivel mondial de mai multă vreme, nu din această lună, cum s-a anunțat recent. Din perspectiva telecomunicațiilor, studiul de caz cu mina de cărbune acoperită total 5G este edificator.

În România, ZTE a început de ceva vreme cu primele baterii inteligente pe tehnologie litiu-ferofosfat, vom continua pe zona de fotovoltaic, în condițiile în care prețurile la energie cresc de la o zi la alta. Lucrul de acasă a generat o creștere a consumului casnic, am devenit mai energofagi. Practic, și echipamentele firmei au lucrat, dar și oamenii au avut consumuri de energie la domiciliu.

ZTE_FINAL-Building-a-Full-Fiber-Connected-World

Transformarea digitală înseamnă și identificarea de noi piețe și de a găsi noi metode a face business, de a interacționa cu consumatorii. Adesea, transformarea digitală aduce la noi fluxuri de venituri, marje de profit crescute, competitive. ZTE are cifre foarte bune – spre exemplu, profitul net depășește 4 miliarde de dolari, conform datelor financiare la mijlocul anului.

În China, vânzările online au explodat, ei folosesc aplicația Wechat. Se migrează puternic la cloud computing, pentru a nu mai sta pe hardware, care consumă foarte multe resurse, se utilizează analiza de date mari pentru a optimiza procesele de afaceri.

2021 va fi pentru ZTE mai mult decât pozitiv, va fi benefic pentru compania noastră, care urmărește o creștere de două cifre pe partea de export, iar profitul net va depăși 10 miliarde de dolari, vom continua investițiile în centrele de cercetare și dezvoltare la nivel global. S-ar putea să avem noutăți cu România în luna martie 2022. Vom avea o revoluție în privința transportului de date, unde suntem foarte implicați.