Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win immediate bitwave

Theodor GENOIU, ROCA X @ DIGITAL TRANSFORMATION GALA 2021: Cuvântul exuberanță sumarizează anul 2021. A fost un an al schimbării mentalității, cu o deschidere în creștere a mediului de business către a adopta abordări noi, date de startup-uri, dar și către a investi în ele, au apărut mult mai mulți finanțatori.

Theodor GENOIU, JR. INVESTMENT MANAGER – ROCA X @ DIGITAL TRANSFORMATION GALA by COMUNICAȚII Mobile 2021, ediția a 18-a anuală, organizată de către DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 10 decembrie 2021.

ROCA X reprezintă un vector de suport pentru toate startup-urile. Noi am venit dintr-o cultură privată și antreprenorială şi suntem singurul jucător din zona early stage investors din România.

Ne-am alăturat proiectului Benefito Mobile din două motive. Primul a fost echipa extraordinar de bine pregătită pentru a livra un astfel de proiect în România. Al doilea a fost viziunea aparte față de oferta din piață.

LIVE

Noi, ROCA X, suntem opusul aversiunii la risc, noi ne uităm către lucruri riscante pentru că au și cel mai mare randament, și cel mai mare impact.

În general, inițiativele de startup au obiective foarte ambițioase. Unele deschid piețe noi, altele augmentează piețe deja existente.

Aceste startup-uri au nevoie să construiască pe o bună fundație.

Benefito Mobile este o inițiativă foarte curajoasă pe zona de alternative viabile pentru jucătorii consacrați. Există și produse care augmentează zone foarte dificile, de exemplu cea medicală sau producția de energie. În cadrul startup-urilor pe care noi le-am susținut sunt astfel de inițiative foarte interesante care atacă probleme foarte dificile.

În următorii 3 – 4 ani, vom vedea și finanțări în startup-uri din zona de cercetare, așa cum se întâmplă acum în vestul Europei.

În 2021, am observat o mai mare deschidere, o schimbare a mentalității în mediul de business. Asta înseamnă pe de o parte adopția business-urilor, a produselor oferite de către startup-uri, iar pe de altă parte o mai mare susținere a acestor startup-uri, cum sunt programele Orange Fab sau de la cei de la OTP.

În România există o pătură foarte mare de talente tehnice, în toate zonele de outsourcing. La noi există un bazin mare de talent care nu și-a atins potențialul pentru că în România există o cultură antreprenorială ușor la început, aspect care trebuie ajutat, care trebuie adus la lumină. Trebuie să ne reducem aversiunea la risc, să încercăm câteva idei mai îndrăznețe și să abordăm piețe sau probleme regionale sau globale, cum a făcut UiPath.

În piață sunt bani, suntem în acest punct, dar această situație este generată de faptul că există o anumită rigoare în ceea ce privește investițiile în startup-uri, nu poți plasa banii în orice proiecte.

Matricea noastră de selecție elimină startup-urile al căror randament nu este de cel puțin 10x. Nu poți să ajungi la un astfel de randament dacă business-ul startup-ului nu va fi regional.

2021 a fost un an al schimbării din punct al vedere al companiilor tinere de tehnologie și al finanțatorilor acestora. A fost un an al schimbării mentalității, am văzut o deschidere în creștere a mediului de business către a adopta abordări noi, date de startup-uri, dar și către a investi în ele, au apărut mult mai mulți finanțatori. Cuvântul exuberanță sumarizează anul 2021.