ALTEN România vrea să angajeze 100 de IT-işti şi ingineri în 2021

Oficialii companiei de consultanță în IT și inginerie ALTEN susține că anul 2021 este foarte bun pentru industria IT&C. Compania are în plan să îşi crească numărul de angajaţi la peste 730 de angajați, în 2021, în urma unei acțiuni de recrutare a 100 de specialiști în IT și inginerie pentru birourile din țară.

Reprezentanții ALTEN sunt de părere că proiectele desfășurate în ultimele luni vor convinge tot mai multe companii globale să capete și mai multă încredere în România și, fie le vor încuraja alocarea de noi investiții la cele deja existente, fie să contribuie cu unele noi.

De altfel, ritmul alert de digitalizare va permite anularea distanțelor fizice și va conduce la o flexibilitate a proceselor, nemaiîntâlnită până acum. „Dacă cele două tendințe s-ar concretiza, am putea vedea oportunități importante pentru noi, ca țară și companie”, punctează Lidia Pleniceanu, Business Unit Director la ALTEN România (foto).

Pandemia a apăsat pedala de accelerație pentru proiectele de digitalizare la nivel local. A fost o perioadă plină de provocări. Per total, sectorul IT (mai specific, dezvoltarea de software), zona de telecom și cea financiar-bancară au fost cel mai puțin afectate de schimbările de ritm din economie. Clienții ALTEN din aceste zone au continuat să dezvolte proiecte într-un ritm apropiat de cel normal. La nivel de soluții, anul trecut a crescut cererea pentru soft-urile care susțin mobilitatea angajaților și munca remote, precizează oficialii companiei.

O tendință macro, însă, care nu a fost afectată de criza sanitară, se referă la schimbarea de abordare din partea clienților, dinspre externalizarea resurselor către proiectele cu valoare adăugată mare. Tot mai mulți clienți cer experților să îi ajute să gestioneze proiecte complexe de IT și inginerie.

România este o țintă ofertantă pentru dezvoltarea activităților locale, datorită raportului bun între cost și calitate. Astăzi, când majoritatea companiilor sunt extrem de atente la acest aspect, precum și datorită digitalizării accelerate, care permite să muncim mai eficient de la distanță, devenim din ce în ce mai atractivi ca țară, consideră reprezentanţii ALTEN.

„Pentru 2021 ne-am propus să angajăm cel puțin 100 de noi specialiști. Odată cu această acțiune sperăm să raportăm, din nou, o creștere de două cifre a afacerilor”, subliniază reprezentanta ALTEN România despre planurile de recrutare ale companiei pentru acest an.

Segmentul de R&D este cel care va susține dezvoltarea ALTEN în următoarea perioadă. Un exemplu în acest sens este cel al proiectelor de R&D din industria auto, o industrie care a fost vizibil afectată în pandemie de scăderea vânzărilor și, totuși, care continuă să investească fără întrerupere.

Evoluția sectorului tehnologic, dar nu numai, va depinde, majoritar, de evoluția dinamicii de cazuri, precum și de deciziile autorităților în această direcție, luate la nivel național și internațional.