Lansare: Rețeaua SmartBill, un fel de reţea socială ce permite transfer instant de documente între 50.000 de antreprenori

SmartBill lansează o soluţie digitală prin care oferă abonaților transfer instant de documente, ce pot fi înregistrate cu un singur click sau trimise înapoi pentru revizuire printr-un simplu mesaj. Oficialii companiei explică faptul că principiul noului serviciu este asemănător unei rețele sociale, Rețeaua SmartBill facilitând comunicarea între companii prin stabilirea unei conexiuni directe, ce este validată odată cu acceptarea primului document trimis de către un furnizor spre client. Odată realizată conexiunea, următoarele documente vor putea fi trimise și preluate automat, salvând tot timpul petrecut altfel cu înregistrări manuale, fie că este vorba de cheltuieli sau recepții.

Radu Hasan, Co-Fondator & CEO SmartBill (foto), precizează că avantajele sunt și mai mari dacă antreprenorii folosesc soluția de Gestiune și înregistrează NIR-uri, deoarece nu mai trebuie introduse produs cu produs, ci sunt preluate integral la transmiterea prin Rețea. În plus, pentru ca managerii să aibă permanent o imagine de ansamblu asupra actelor, o notificare este trimisă către aceștia de fiecare dată când au loc acțiuni prin intermediul platformei. Astfel, vor ști mereu ce documente trebuie înregistrate sau care prezintă anumite probleme, ce operațiuni sunt efectuate pe ele, chiar și când sunt lucrate de către colegi, iar orice acțiune realizată pe un document, în special dacă sunt necesare revizuiri, este vizibilă ambilor parteneri.

SmartBill se poziţionează drept cel mai utilizat și cel mai apreciat program de gestiune și facturare de pe piața din România, cu peste 50.000 de clienți în cloud. A fost înfiinţat în 2007, de antreprenorii Radu Hasan, Ioana Hasan și Mircea Căpățînă. Prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 2.000.000 de facturi și se factureaza peste 12 miliarde de euro anual.  În 2016, SmartBill a beneficiat de o investiție de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst România și Gecad Ventures,  care au preluat printr-o operațiune de majorare de capital peste 30% din părțile sociale. În 2019, grupul norvegian Visma a preluat jumătate din companie, dar fondatorii păstrează controlul.