Bittnet Training lansează CTRL+N, un proiect național de reconversie profesională pentru adulții care își doresc să înceapă o carieră nouă în IT. Până la sfârșitul anului 2025, Bittnet își propune să aibă 25.000 de partcipanţi, cursurile urmând să înceapă pe 1 decembrie 2020.
„Potrivit experților, aproximativ 40% dintre locurile de muncă existente vor dispărea până în 2030 din cauza digitalizării. În același timp, Comisia Europeană estimează că deficitul specialiștilor în IT din Europa va ajunge până la 900.000 de persoane până la sfârșitul acestui an. Cifrele sunt clare: în viețile și profesiile noastre va exista din ce în ce mai multă tehnologie. Obiectivul nostru este să dezvoltăm abilitățile digitale ale compatrioților noștri și pentru asta invităm atât antreprenori cât și multinaționale să ni se alăture în acest demers. Împreună avem oportunitatea de a face din educația digitală a României o prioritate națională”, a declarat Dan Berteanu, CEO al Bittnet Training și VP of Education pentru Bittnet Group.
Oficialii Bittnet precizează că aceste cursuri de reconversie profesională au fost dezvoltate pe baza competențelor necesare din cele mai căutate 28 de job-uri din industria IT, din arii precum dezvoltare de software, administrare hardware, cloud, managementul proiectelor și securitate cibernetică.
Costul cursurilor de reconversie oferite de Bittnet în cadrul inițiativei CTRL+N este de 899 lei dar până la 1 decembrie 2020, cursanții le pot achiziționa la un preț special de 799 lei. În funcție de curs, acesta poate dura între 11 și 22 de săptămâni dar perioada poate fi scurtată sau prelungită, în linie cu ritmul de învățare al fiecărui cursant. Clasele se vor desfășura integral online. După promovarea examenului final, cursanții vor primi o diplomă din partea Bittnet și vor fi recomandați în mod activ companiilor partenere ale grupului Bittnet pentru oportunități de angajare.
Bittnet, împreună cu partenerii, vor oferi, de asemenea, burse cursanților aflați în șomaj din cauza pandemiei de COVID-19, celor care nu au competențe digitale sau persoanelor care au un venit mai mic decât venitul mediu pe economie.Bursele vor acoperi toate costurile unui program de studiu pentru un cursant. Formularul de cerere pentru studenții interesați să primească bursă va fi disponibil începând cu 1 decembrie 2020, la acest link.
Conform ediției din 2020 a Digital Economy and Society Index, aproape o cincime din români nu au folosit niciodată internetul. În plus, mai puțin de o treime (31%) au competențe digitale de bază minime, comparativ cu media UE de 58%. Doar 10% dintre români au abilități digitale peste medie, comparativ cu 33% dintre europeni, plasând România pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Specialiștii români în IT reprezintă o proporție mult mai mică a forței de muncă comparativ cu totalul din UE – 2,2% față de media UE de 3,9%.