5 proiecte sociale primesc finanţare de 811.000 lei prin Fondul pentru Fapte Bune

5 proiecte câștigă finanţare în cea de-a șasea ediţie a programului de finanţare Fondul pentru Fapte Bune derulat de Fundaţia Vodafone, suma totală a sponsorizării acestei runde de finanțare fiind de 811.000 de lei. Proiectele se vor desfășura în perioada august 2020 –  august 2021. Iată care sunt câştigătorii:

Centrul Comunitar Ferentari, proiect finanțat cu 184.000 de lei și derulat de Asociația Carusel. Proiectul prevede un program de servicii integrate și sustenabile (sociale, medicale, financiare), destinate persoanelor din cartierul bucureștean Ferentari și din împrejurimi, care se confruntă cu sărăcie extremă și alte vulnerabilități asociate.

ȘiEuReușesc (extinderea și consolidarea programului), proiect finanțat cu 118.000 de lei și derulat de Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen – A.L.E.G. Proiectul urmărește îmbunătățirea calității vieții femeilor, victime ale violenței, și a copiilor lor.  Prin constituirea unor grupuri de suport și a unor rețele locale, victimele sunt ajutate să depășească traumele și să ducă o viață independentă. Proiectul se va desfășura în Cluj, Sibiu, Brașov și București.

Digitalizarea procesului de management și recuperare neuromotorie, proiect finanțat cu  170.000 lei șiderulat de Fundația Mihai Neșu. Proiectul vine în sprijinul beneficiarilor și al angajaților fundației, prin digitalizarea proceselor de management și de recuperare neuromotorie, ceea ce va permite eficientizarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea managementului de caz și creșterea calității vieții copiilor cu deficiențe neuromotorii din județul Bihor și localitățile limitrofe.

Să fii copil n-ar trebui să doară, proiect finanțat cu 175.000 de lei șiderulat de Fundația Hope & Homes for Children România. Prin acest proiect, HHC urmărește prevenirea violenței domestice în rândurile copiilor din județele Brașov, Sibiu și Bihor, menținerea lor în familiile naturale sau extinse, în condiții de siguranță, și prevenirea instituționalizării lor.

Aproape adult, proiect finanțat cu 164.000 de lei și derulat de Asociația Social Incubator. Proiectul se desfășoară în județele Prahova, Argeș și Dâmbovița și se adresează tinerilor instituționalizați, pe care îi ajută să se integreze social și profesional. Tinerilor li se oferă acces  la programe de educație non-formală, la soluții pentru dobândirea de competențe și de creștere a mobilității sociale pe termen lung.

De la lansarea programului, în 2013, Fundația Vodafone România a acordat finanțări totale de aproximativ 7 milioane de lei pentru 35 de proiecte derulate de 30 de organizații neguvernamentale.