Testele reţelei 5G SA de la Universitatea Coventry au fost făcute pe smartphone-uri OPPO

OPPO a participat la dezvoltarea primelor rețele 5G Standalone (SA) și a primelor servicii de segmentare a rețelei 5G SA în colaborare cu Vodafone și Ericsson, pentru construcția rețelei 5G SA în Europa.

Utilizată în cadrul Universității Coventry din UK, noua rețea a fost verificată cu ajutorul smartphone-urilor 5G OPPO ce dispun de platformele mobile 5G Qualcomm Technologies, respectiv MediaTek.

OPPO și Ericsson au lucrat împreună cu Qualcomm Technologies și MediaTek pentru a dezvolta soluții software de comutare a segmentelor rețelei bazate pe smartphone-urile OPPO Find X2 Pro și OPPO Reno3 5G. Un segment a fost utilizat pentru accesul rapid la Internet, în timp ce celălalt segment a furnizat o conexiune dedicată studenților și membrilor facultății pentru a avea acces rapid la resursele școlare și pentru a efectua activități de predare-învățare la distanță mare cu latență scăzută.

Conform definiției oferite de 3GPP, termen-cadru pentru o serie de organizații standard care dezvoltă protocoale pentru telecomunicațiile mobile, rețeaua 5G este clasificată în două tipuri: NSA (Non-Standalone) și SA (Standalone), unde SA se referă la o arhitectură independentă a rețelei ce utilizează stații de bază 5G, dar și o rețea centrală 5G.

Segmentarea rețelei 5G este o tehnologie ce separă rețeaua fizică în multiple rețele end-to-end virtualizate, care poate fi aplicată arhitecturii rețelei centrale 5G. Fiecare segment de rețea este independent și poate avea resurse proprii, astfel încât resursele 5G să poată fi alocate și utilizate mai eficient și în mod flexibil pentru a satisface nevoile diferitelor scenarii de utilizare în conformitate cu diferitele caracteristici ale aplicațiilor.