Nokian Tyres, primul producător de anvelope care primeşte aprobare pentru reducerea gazelor cu efect de seră

Nokian Tyres este primul producător de anvelope care a primit aprobare din partea inițiativei Science Based Targets (SBTi) pentru a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), respectiv minimizarea emisiilor de GES rezultate din operațiunile companiei pentru a menține clima la un nivel optim de 1.5°C.

Nokian Tyres se angajează să reducă emisiile de GES până în 2030 în următoarele categorii:

  • În domeniile de aplicare 1 și 2[i], Nokian Tyres își propune să reducă emisiile de GES cu 40% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2015.
  • În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres își propune să reducă emisiile de GES din bunurile și serviciile achiziționate, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2018.
  • În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres își propune să reducă emisiile de GES provenite din transportul și distribuția în amonte și aval, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2018.
  • În domeniul de aplicare 3, Nokian Tyres își propune să reducă emisiile de GES provenite din utilizarea produselor vândute, cu 25% per tona de anvelope, începând cu anul de referință 2018.

Am asistat deja la o iarnă fără zăpadă în sudul Finlandei și ne-am angajat să luăm măsurile necesare pentru a salva iernile pentru generațiile viitoare. În ultimii șase ani, am redus deja emisiile de gaze cu efect de seră cu 44%”, precizează Hille Korhonen, Președinte și CEO al Nokian Tyres.


[i] *Domeniul de aplicare 1 = emisii directe, Domeniul de aplicare 2 = emisii indirecte din energie achiziționată.