VIDEO Cerasela BAICULESCU, IBM @ GALA LADIES 4TECH 2023: În România, pentru IBM, transformarea digitală nu mai este un instrument de suport și acest lucru a fost accelerat de pandemie și de toate modificările ce au urmat în context politic și economic.

Cerasela BAICULESCU – Country Leader – IBM România & Moldova @ GALA LADIES 4TECH 2023 organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv pe 24 martie 2023, la Grand Hotel Continental.

Foto: Cristi Chivu

Transformarea, digitală sau de orice altă natură, este despre oameni și cred că rolul fiecăruia dintre noi este de a sprijini în cadrul organizațiilor promovarea diversității și egalității dintre genuri.

Rapoarte recente arată că există o îmbunătățire pe zona de top leadership, ceea ce este un lucru bun pentru femei, datele arătând o creștere cu 12%. Există însă un gap pe zona de middle management și asta pentru că în anii pandemiei retenția angajatelor feminine a fost mai dificilă. Rapoartele mai arată că, într-adevăr, companiile cu structuri de conducere echilibrate în privința genului au rezultate semnificativ mai bune, cu 20% mai mult.

IBM a trecut și trece printr-o continuă transformare și, într-adevăr, compania a renunțat la anumite divizii de business și a achiziționat alte companii pentru a se alinia cerințelor pieței, cum a fost achiziția Red Hat. Prin această transformare, IBM se adresează mediului de business și companiilor.

În România, pentru IBM, transformarea digitală nu mai este un instrument de suport și acest lucru a fost accelerat de pandemie și de toate modificările ce au urmat în context politic și economic.

Transformarea digitală și digitalizarea reprezintă un instrument de business, noi nu mai suntem percepuți de către companii ca și cost, ci ca instrument de optimizare a costurilor, cu ajutorul căruia își rezolvă problemele cu care se confruntă, cum ar fi lipsa de personal, și reușesc să se diferențieze în piață prin automatizări, spre exemplu, care le ajută să se adreseze cât mai ușor clienților.

Noi încercăm să aducem valoare în toate proiectele pe care le derulăm și, în acest context, ne implicăm destul de activ și în zona sectorului public, unde remarcăm un dialog mult mai deschis și mai transparent între sectorul public și cel privat și sperăm că acest lucru să aducă un impact pozitiv direct asupra societății din România.

Avem business în toate domeniile din România, suntem prezenți în toate industriile, dar în unele domenii suntem mai vizibili.

În zona deficitului de muncă, parteneriatul public-privat este foarte important și a ajutat foarte mult România să rămână pe hartă din perspectiva nivelului de pregătire al resurselor în domeniul IT&C, cum ar fi regimul de fiscalizare, care favorizează acest lucru.

Personal, sunt implicată în numeroase activități de coaching și mentorat și mă uit ca echipa pe care o am și o construiesc să fie una echilibrată. Cred că mai multe puncte de vedere te ajută să ajungi la o concluzie mult mai bună decât dacă privești lucrurile dintr-o singură perspectivă.

PARTENERI