Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Ziua Națională a Lecturii la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

 Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române a organizat pe 15 februarie 2022, prima ediție a Zilei Naționale a Lecturii.

                În deschiderea evenimentului, Directorul General al BCU „Carol I”, Mireille Rădoi, a declarat că Ziua Națională a Lecturii are menirea de a marca importanța unui obicei, altădată clăditor de suflet, dar care tinde să se piardă, din păcate” și a accentuat faptul că „lectura este creatoare de valoare, de legătură umană, de conexiuni profunde între concepte, care schimbă modul de a trăi”.

                Evenimentul a fost moderat de Directorul General MNLR, Ioan Cristescu, care a relatat că „lectura dezvoltă imaginația, spiritul, mintea, dar însănătoșește și corpul. Ea presupune un ceremonial pentru cei care ascultă un text citit și ucenicie pentru cei care doresc să trăiască mult, creativ și sănătos”.

                Consilierul Administrației Prezidențiale, Sergiu Nistor, a subliniat faptul că „prin lectură, cartea ni se descoperă ca o prețioasă deschidere spre semeni, prin care intrăm în dialog cu ceilalți”.

                Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a menționat că „ziua de 15 februarie nu este întâmplător aleasă, aceasta fiind ziua de naștere a celor doi titani, Titu Maiorescu și Spiru Haret, cei care și-au asumat cultura acestei țări, ceea ce pune o mare responsabilitate pe umerii noștri. Faptul că aniversăm 65 de ani de la înființarea Muzeului Național al Literaturii Române și că ne aflam în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” este o aliniere de lucruri care fac să ne îndreptăm spre lectură. Prin aceasta se creează legături profunde și statornice în rândul tinerilor, ajutându-i să viseze, să înțeleagă, să ajungă în toate colțurile lumii, să participe la aventuri, și în ultimă instanță să devină cetățeni activi ai acestei țări. Nu se poate o Românie educată fără cultură și lectură, de aceea proiectul își propune să creeze din lectură un obicei cotidian”.

                În cadrul evenimentului au luat cuvântul și Lucian Romașcanu – Ministrul Culturii, Sebastian Burduja – Deputat PNL, inițiatorul legii pentru declararea Zilei Naționale a Lecturii, Nicușor Dan – Primarul General al Municipiului București, Mircea Dumitru – membru al Academiei Române, Mihaela Ștefan – Inspector Școlar General al ISMB (Inspectoratul Școlar al Municipiului București), Dragoș Neagu – Preşedinte ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România), Cristina Popescu – Director General Romfilatelia S.A.

                Semnalăm prezenţa la eveniment a prof. univ. dr. ing. Doina Banciu, Vicepreședinte al Academiei Oamenilor de Știință din România, Mohamed Ketata, Director regional al Agenţiei Universitare a Francofoniei, Irena Chiru, Profesor universitar Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Cristian Petcu, Președinte al Fundației Colegiului Național de Apărare, Tănase Stamule, decan al FABIZ-ASE București, Ioan Matei, Director în cadrul Ministerului Culturii, Virgil Nițulescu, Directorul Muzeului Ţăranului Român şi nu numai.

                Cu acest prilej, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a realizat o expoziție de documente inedite, menită să pună în lumină personalitățile lui Titu Maiorescu și Spiru Haret, iar Romfilatelia a lansat întregul poștal dedicat Zilei Naționale a Lecturii.

                Proiectul Zilei Naţionale a Lecturii va continua și în zilele următoare, când  personalități ale lumii culturale – academicieni, cercetători, scriitori și artiști (Ana Blandiana, Ioan-Aurel Pop, Mircia Dumitrescu, Irinel Popescu, Mircea Dumitru, Ioana Nicolaie, Doina Ruști, Horia Gârbea, Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Nicu Alifantis, Ion Bogdan Ștefănescu, Adriana Trandafir, Cătălina Mustață Marius Bodochi, Sandu Pop, Anghel Damian) – vor purta un dialog despre importanța lecturii cu elevi din colegii și licee bucureștene.