Yango obţine aviz tehnic, pe doi ani, ca platformă digitală în România

Aplicația de ride-hailing Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru funcționarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ. Astfel, Yango se conformează prevederilor Ordonanței de Urgența a Guvernului nr. 49/2019, care reglementează activitățile de ride-hailing în România.

„Încurajăm și sprijinim eforturile partenerilor noștri și ale șoferilor lor de a respecta prevederile Ordonanței de Urgență, inclusiv obținerea autorizației pentru transport alternativ până la data de 1 februarie, termenul limită pentru autorizare, pentru a-și putea desfășura activitatea fără niciun impediment, în condițiile impuse de lege”, declară Andrei Voicu, Regional Manager al Yango în România.
Compania va oferi bonusuri șoferilor partenerilor săi care vor fi în deplină conformitate până la data de 1 februarie.

Yango a intrat pe piața din România în iunie 2019 și, în prezent, pune la dispoziția utilizatorilor săi patru categorii de servicii: Econom – care oferă călătorii la prețuri începând de la 5 lei, Confort – călătorii selecte ce pornesc de la 15 lei, Premium – curse cu mașini de lux ce pornesc de la un tarif de 20 lei și Taxi – comenzi operate de companii de taxi partenere.   

Yango este un serviciu digital de ride-hailing operat de către MLU Europe B.V.. Începând cu luna februarie 2020, serviciul va fi operat de către Yandex.Go S.R.L., companie membră a grupului Yandex. În prezent, Yango (serviciu care funcționează și sub numele de Yandex.Taxi în unele țări) operează în 17 țări, inclusiv Estonia, Letonia, Finlanda, Serbia sau Israel. Aplicația este disponibilă pentru descărcare gratuită din App Store sau Google Play în română, engleză și multe alte limbi.

Serviciul Yango/Yandex.Taxi a fost lansat în 2011, iar până la sfârșitul lunii septembrie 2018 compania a înregistrat 1 miliard de curse. Peste 700.000 de șoferi sunt conectați activ la serviciu în fiecare lună.