Vreţi să transferaţi bani de pe mobil? Puteţi acum şi cu Card2Card de la CEC Bank

CEC Bank lansează serviciul Card2Card pentru transferul rapid de bani de pe mobil între carduri bancare. Serviciul poate fi accesat prin aplicația dedicată Card2Card Transfer, sub forma unui portofel digital, disponibilă atât pentru telefoanele cu sistem de operare Android, cât și pentru telefoanele cu iOS.

Transferurile de bani prin intermediul Card2Card Transfer vor permite utilizatorilor de carduri bancare să inițieze trimiteri de bani, solicitări de bani către/de la numere de telefon editate de utilizator, care sunt/nu sunt salvate în agenda telefonului. Se pot transfera rapid sume de bani în lei și în EUR din/către carduri emise de instituții financiar – bancare din România și din străinătate (Italia, Spania, Franța, Germania, Marea Britanie, Scoția, Irlanda, Țara Galilor, Olanda, Belgia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Austria).

Pentru clienții utilizatori de carduri Visa emise de CEC Bank, transferurile de bani se pot realiza și prin aplicația CEC Pay, lansată pe 15 ianuarie 2020. Cu CEC Pay, clienții băncii pot plăti contactless, utilizând tehnologia NFC, direct cu telefonul la comercianți. Serviciul CEC Pay este gratuit, iar plățile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane.

Totodata, CEC Bank anunță disponibilitatea plăților contactless la orice terminal din România sau străinătate care acceptă astfel de plăți prin dispozitivele smartwatch folosind cardurile Visa înrolate în wallet-urile Fitbit Pay și Garmin Pay.

Pentru a putea activa serviciul de transferuri Card2Card, utilizatorii trebuie să descarce aplicația Card2Card Transfer, disponibilă atât pentru clienții CEC Bank, cât și pentru clienții altor instituții financiar – bancare, să se autentifice și să adauge atât carduri bancare, cât și carduri de fidelitate, emise de diferiți comercianți. Aplicația Card2Card Transfer poate fi instalată în mod gratuit, iar pentru transferurile de bani efectuate până la data de 31.12.2020 nu se plătesc comisioane.

”În prezent, telefoanele mobile au ajuns sa fie folosite mai des decât computerele pentru navigarea pe internet. În același timp, transferurile de bani de la persoană la persoană continuă să fie populare – de la împărțirea notei la restaurant, până la sumele pentru membri ai familiei sau împrumuturi. În acest context, serviciul de transfer de bani pe card lansat de CEC Bank răspunde nevoilor de rapiditate și accesibilitate”, explică Bogdan Neacșu, Director General – Președinte CEC Bank.  

Suntem foarte încântați să lansăm împreună cu partenerii noștri de la CEC Bank noi servicii de plăți dedicate posesorilor de carduri Visa emise de CEC Bank, care răspund nevoilor de mobilitate și digitalizare. Datele noastre arată că una din 10 plăți în magazine este realizată în prezent cu un card Visa din portofele mobile,  dovadă că românii își doresc să facă plăți rapid, comod și în siguranță cu dispozitive mobile. Plățile contactless prin smartwatch, care integrează opțiunea Pay, sunt adaptate consumatorilor cu un stil de viață modern și încurajează libertatea de mișcare, oferind în același timp un nivel de securitate foarte ridicat. Mai mult, clienții CEC Bank care își înrolează cardul Visa în portofelul digital CEC Pay vor putea trimite și primi bani, în timp real, de la rude și prieteni, atât în țară, cât și în străinătate, prin intermediul platformei de plăți Visa Direct. Astfel, transferul de bani se realizează eficient și sigur, direct în contul beneficiarului, pe baza informațiilor de card”, susţine Cătălin Creţu, General Manager pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.