Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

VIDEO Conferința eLEARNING 2021: Doina BANCIU, Preşedinte consiliul ştiinţific – ICI București: Educația nu se poate face decât cu profesori, care ar trebuie să transmită elevilor și etica digitală.

Doina BANCIU, Preşedinte consiliul ştiinţific – ICI BUCUREŞTI @ eLEARNING CONFERENCE 2021 (Edu Tech – Formare – Recalificare – Transformare Digitală), organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCILRevista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTV.ro pe 23 aprilie 2021, de Ziua Internațională a Cărții, a Drepturilor de Autor și de Ziua Bibliotecarului din România.

În general, e-learningul nu trebuie considerat o variantă electronică a educației clasice, prin urmare e-learningul nu este o aplicare a tehnologiei la învățarea umană, în sensul că se presupune că știi să aplici tehnologia, ci cum să ai, să aplici pedagogia necesară pentru a avea succes.

Învățământul online este determinat de competența tehnică și competența pedagogică. Fără cele componente nu poți să vorbești de un învățământ online eficient.

Comisia Europeană a lansat în martie un document intitulat „O Europă pregătită pentru era digitală”. Obiectivul este ca 80% dintre cetățenii UE să știe să lucreze cu TIC până în anul 2030.

Infrastructura trebuie să ofere conectivitate de ordinul gigabiților. Din păcate, România a coborât în clasamente, de pe primul loc pe locurile 4-5.

Școlarizarea TIC trebuie să vizeze toată populația. Nu avem o problemă tehnologică, ci o problemă managerială, trebuie să înțelegi ce se întâmplă și trebuie să poți să organizezi în așa fel structurile de învățământ, de la tehnologie și profesori până la curriculă, pentru a răspunde nevoilor pieței.

Funcția economică se schimbă, paradigma economică se schimbă. A apărut digitizarea produselor în economie, practic devine necesară o ajustare a modului de creștere economică. Până în prezent, creșterea economică s-a bazat pe consum. Acum, este evident că lucrurile se vor schimba. 

Forța de muncă se schimbă, au apărut nomazii profesionali. Pot să muncesc aici pentru o companie aflată peste mări și țări, dar, la fel de bine, pot să muncesc pentru o lună de zile din Spania pentru o companie aflată în România. 

Ca educație, trebuie să pregătim oamenii și pentru acest mod de lucru, pentru această delocalizare a forței de muncă. 

Dacă vorbim despre obiectele muncii, acestea s-au schimbat. Peste tot vorbim de tehnologie, dar vorbim și de o profundă componentă de informații ale obiectelor muncii.

Sistemul educațional trebuie să pregătească generațiile viitoare pe toate palierele pentru această paradigmă nouă.

Cred că pentru a avea o transformare digitală adevărată, consistentă și coerentă, cercetarea trebuie să aibă un rol foarte important, iar cercetarea trebuie să meargă către inovare.

Educația nu se poate face decât cu profesori, care ar trebuie să transmită elevilor și etica digitală.

Și pentru că astăzi este ziua bibliotecilor, trebuie să spunem că acestea au fost întotdeauna în avangardă. Bibliotecile au fost centre de informare a cetățenilor, au oferit diverse suporturi de informație, ele oferă content prin digitalizarea propriilor colecții.

Bibliotecile, prin digitalizare, au rolul să creeze colecții mari de date.

Personalul bibliotecilor este foarte important, pentru că nu putem face nici e-learning, nici transformare digitală fără un personal motivat și responsabil. Este nevoie de o motivare materială a bibliotecarilor.

Reamintesc de măsurile pe care ar trebui să le luăm în privința securității cibernetice și a manipulării informaționale atunci când punem în practică procesul de transformare digitală.