Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Victor Negrescu, Parlamentul European @ Platforme digitale pentru copii, părinți, bunici: Platformele digitale trebuie să fie corelate cu nevoile educaționale ale copiilor și să fie spații sigure pentru minori

Victor NEGRESCU, Membru, Parlamentul European @ Conferința PLATFORME DIGITALE PENTRU COPII, PĂRINȚI ȘI BUNICI organizată de Digital Transformation Council, Revista COMUNICAȚII Mobile și TELECOMTV.RO pe 17 iunie 2022.

Când vorbim despre educația digitală, un subiect pe care l-am abordat deseori în Parlamentul European, cât și prin inițiativele lansate la nivel național, vorbim și de platformele digitale, care permit accesul la educație și care sunt folosite de copii și tineri.

Acest subiect a fost subliniat inclusiv în raportul pe care l-am coordonat în Parlamentul European privind educația digitală incluzivă.

Acolo vorbim despre necesitatea ca aceste platforme să fie corelate cu nevoile copiilor, cu nevoile educaționale și, de asemenea, să fie supuse unor verificări care să confirme faptul că acestea reprezintă spații sigure pentru minori.

Ori acest lucru nu este garantat. Asta înseamnă inclusiv protecția datelor copiilor, înseamnă că atunci când un copil intră online, folosind o cameră web, respectivul clip video să poată fi accesat doar de către cei care au dreptul să facă acest lucru.

Asta înseamnă ca datele care sunt păstrate pe platforme să poată fi oricând șterse sau accesate de copil sau familie, acolo unde există acele drepturi, să ne asigurăm că datele nu sunt transferate către terți.

Intervenţia dlui. Victor NEGRESCU (min. 10:15)

De aceea am fost inițiatorul unui demers important în timpul pandemiei, am dezvoltat, împreună cu mai mulți parteneri, prima tabletă educațională românească și am lansat acest concept în cadrul unui eveniment la care a fost prezentă și Comisia Europeană.

La acel eveniment am încercat să arătăm că nu este suficient să dai o tabletă unui copil pentru a avea educație digitală, că ne trebuie un instrument echilibrat și integrat pentru educație.

Tableta avea instalată un sistem care permitea școlii să aibă un anumit tip de control, pentru a asigura un spațiu educațional sigur pentru minori.

Ne-am dorit ca prin lansarea acestei tablete să oferim un mediu sigur, să fim siguri că tableta nu ajunge în mâinile unora care nu sunt preocupați de educație sau care nu au legătură cu parcursul educațional al copilului.

Platformele online ar trebui, de asemenea, să asigure aceleași instrumente. Există platforme care s-au dovedit viabile, platforme dezvoltate fie de companii multinaționale, fie de companii din România.

În același timp, trebuie să ne uităm că la nivel european majoritatea platformelor educaționale folosite provin din afara spațiului european, iar aspectele privind protecția datelor personale nu au fost în totalitate asigurate așa cum ne-am fi dorit.

În acest context, trebuie să găsim un echilibru în parteneriatul pe care îl avem cu cei care au dezvoltat platforme de succes și sprijinirea inițiativelor locale menite să asigure acest grad suplimentar de protecție și de adaptabilitate la nevoile pe care le au copiii și tinerii.

Nu este suficient să cumperi o tabla electronică sau să dai o tabletă unui copil, toate aceste lucruri trebuie să fie asociate unor demersuri coerente, care urmăresc inclusiv formarea profesorilor și comunicarea și dialogul cu asociațiile elevilor, studenților și părinților.

Evident că platformele digitale care au această componentă educațională sau adresabilitate către minori au și ele o responsabilitate. Sunt multe inițiative în acest sens, pornite inclusiv de la mediul de afaceri pentru asumarea unor criterii, unor obiective de transparență.

De aceea Comisia Europeană, la presiunea Parlamentului European, a lansat recent un cadru general de referință pentru aceste platforme care privesc tinerii și minorii în ansamblu în ceea ce înseamnă protejarea acestora, modul în care sunt folosite datele, conținutul prezentat pe respectivele platforme, cine este responsabil și în ce măsură este responsabil și modalitățile prin care cetățenii pot reacționa atunci când apar abuzuri.

Este o inițiativă lăudabilă, de aceea noi în Parlamentul European susținem acest demers lansat recent de Comisia Europeană. Avem nevoie de platforme digitale sigure, atractive pentru tineri, dar adaptate nevoilor acestora.

Vă felicit pentru această dezbatere și pentru subiectul abordat, unul foarte actual.