Vertiv, premiată de Telefónica pentru Cea mai Eficientă Soluție Energetică

Vertiv a obţinut premiul “Cea mai Eficientă Soluție Energetică” pentru conceptul Energy Savings as Service (ESaaS), la Cel de-al 10 – lea Workshop Global pentru Energie și Schimbări Climatice. Vertiv a câștigat acest premiu datorită proiectului realizat pentru clădirea Telefónica Concepción din Madrid, unde consumul de energie a scăzut cu până la 85% în unele dintre camerele tehnice, compania economisind aproximativ un gigawatt de energie pe an.

Anul trecut, Vertiv a câștigat același premiu, de data aceasta ca o recunoaștere a sistemelor de management termic instalate într-unul dintre cele mai importante centre de date ale companiei Telefónica din Columbia, în apropiere de Bogotà, iar în anul 2017 a primit distincția “Cel Mai Bun Partener al Anului”. În fiecare an, Workshop-ul reunește oameni din toate țările în care Telefónica își desfășoară activitatea, pentru a prezenta cele mai recente inițiative din domeniul energiei regenerabile și al eficienței energetice, dar și pentru a stabili noi reguli în vederea reducerii suplimentare a consumului de energie și al amprentei de carbon aparţinând gigantului din comunicații, la nivel global.

Vertiv oferă clienţilor din întreaga lume soluţii de top, ce îmbină performanţa cu eficienţa energetică, iar premiul primit din partea Telefónica reprezintă o recunoaştere a eforturilor noastre. Abordarea noastră rămâne aceeaşi atunci când dezvoltăm proiecte pentru clienţii din România şi avem încrederea că tehnologiile şi competenţele Vertiv vor face diferenţa pe termen lung, atât pentru companii, cât şi pentru mediul înconjurător”, a afirmat George Topalov, senior sales manager Vertiv România.

În februarie 2018, Vertiv și Telefónica au anunțat stabilirea unei alianțe globale pe termen lung pentru a stimula reducerea consumului de energie prin soluții de infrastructură personalizate. Ca urmare a acestui acord, Vertiv oferă servicii de ESaaS pentru locaţiile de bază și de acces ale companiei Telefónica din Europa și din America Latină, acoperind toate aspectele, de la evaluarea inițială a acestora, până la servicii complete de întreținere pentru următorii 10 ani.

Ne-am atins deja obiectivele stabilite în privinţa consumului de energie și al schimbărilor climatice, așa că ne-am asumat idealuri și mai ambițioase de a utiliza mai multă energie regenerabilă, pentru a obține mai multă eficiență energetică, cu mai puține emisii de CO2. Pentru îndeplinirea noilor obiective este esențială industrializarea modelului ESaaS, o provocare pe care Vertiv a adoptat-o în urmă cu doi ani și care a dus la renovarea din punct de vedere tehnologic a clădirii Concepción, deținută de compania Telefónica, din Spania. Sperăm ca Vertiv să prezinte noi proiecte similare, pentru alte țări, în cadrul workshop-ului din anul 2020, ce va avea loc in Chile” a declarat Nilmar Seccomandi, Head of Network & System Infrastructure la Telefónica.