Tranzacţie pe piaţa de securitate cibernetică: Inetum achiziționează Ilex International, furnizorul francez numărul 1 al software-ului Identity & Access Management

Compania Inetum (fost Gfi), specializată în soluții digitale, achiziționează Ilex International, primul dezvoltator al software-ului IAM (Identity and Access Management) din Franța, decizie pe care o cataloghează drept o tranzacție majoră în piața de securitate cibernetică pentru compania de servicii IT. Parteneriatul va conduce la crearea unui nou sector specializat de Securitate Cibernetică în cadrul Inetum Software Business Line.

Grupul Inetum activează în 26 de țări, are aproape 27.000 de angajați și în 2020 a generat venituri de 1.966 miliarde EUR. Înființată în 1989, Ilex International este furnizorul francez numărul 1 al software-ului Identity & Access Management (IAM). Ca partener al celor mai multe companii mari și mijlocii, Ilex International are peste 70 de angajați și deservește în prezent peste 14 milioane de utilizatori în Franța și în întreaga lume.

Vincent Rouaix, CEO Inetum, precizează faptul că: „Achiziția Ilex International va permite Inetum să își continue dezvoltarea în toate aspectele strategice ale managementului identității și accesului în organizații. Strategia noastră de creștere se bazează adesea pe integrarea în Inetum a experților de top în domeniul lor. Acesta este cazul Ilex International and cybersecurity. Ilex va deveni parte a Inetum Software Global Business Line, care este condusă de Corporate VP Martin Hubert.”