Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Pe Hellcase România poți deschide cutii cu skinuri.

Tiberiu Urdăreanu @ Aniversarea 25 de ani de comunicații electronice în România: Chiar dacă avem o conectivitate foarte bună în România și autostrăzi digitale la un nivel foarte dezvoltat, cu toate acestea nu prea circulă mașini pe aceste autostrăzi și ducem lipsă de servicii digitale pentru populație și aplicații software

Tiberiu URDĂREANU – Investitor @ ZIUA INTERNAŢIONALĂ A TELECOMUNICAŢIILOR ŞI A SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE, powered by ITU – ANIVERSARE 25 ANI DE COMUNICAȚII ELECTRONICE ÎN ROMÂNIA, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL împreună cu REVISTA COMUNICATII MOBILE şi TELECOMTV.RO pe 17 mai 2022 (format hibrid – Aula Candelabrelor CCIR & online).

Sunt în Franța, într-o localitate pe care putem s-o echivalăm cu o reședință de județ, dar conexiunea mea se face printr-un cablu de cupru ADSL, unde am o capacitate de internet extrem de limitată. Cu toate astea, Franța se află înaintea României în clasamentul european, este undeva pe la mijlocul clasamentului, iar noi suntem ultimii. Chiar dacă avem o conectivitate foarte bună, chiar dacă avem autostrăzi digitale la un nivel foarte dezvoltat, cu toate astea nu prea circulă mașini pe aceste autostrăzi. Handicapul nostru față de Franța, cu toate că avem conectivitate mult mai bună, este lipsa serviciilor digitale către populație, lipsa aplicațiilor software. Aceasta-i situația în momentul de față.

Înainte de proiectele pe care le-am gestionat în activitatea mea profesională, aș vorbi despre oameni. Noi suntem prezenți acum la un eveniment care sărbătorește comunicațiile și cu această ocazie vreau să felicit pe toată lumea prezentă.

CONFERINŢA LIVE
Intervenţia dlui. Tiberiu Urdăreanu (min. 03.03.00)

Nu puteam face nimic din ceea ce voi prezenta, proiecte, investiții, realizări, fără echipa cu care am fost împreună și fără oamenii care au contribuit la aceste proiecte – analiști, șefi de echipe, șefi de proiecte.

Poziția mea a fost de dezvoltator, de investitor în acest domeniu. Am investit în câteva companii pe care le-am dezvoltat în acești ani, dar aceste companii trăiesc prin oamenii care activează în ele și lor trebuie să le mulțumesc în primul rând pentru toți acești ani.

La capitolul realizări, cred că avem câteva și aș enumera trei companii în care am investit și care în timp s-au dovedit viabile, care au contribuit mult la digitalizarea activităților în România.

Aș începe cu proiectul Netcity. Știu că această investiție poate să creeze controverse, dar Netcity este în opinia mea un model de parteneriat public-privat și cred că este singura companie din domeniul telecom care a funcționat și funcționează sub modelul PPP.

Avantajul acestei companii este, în primul rând, noul model de business practicat. Eu locuiesc într-o zonă din Franța care, din punct de vedere al comunicațiilor, este captivă unui operator, nu pot să am acces la oferta altor jucători de profil, acesta este modelul de business aici. Mai mult, sunt captiv pe o linie de cupru, deși sunt într-un oraș cu 100.000 de locuitori.

În România, Netcity a introdus această democratizare a accesului la conținut. Orice consumator poate să-și aleagă conținutul pe care îl vrea, pentru că în Netcity au acces toți operatorii, mai mari sau mai mici, cu rețele sau fără rețele.

Din acest punct de vedere, este o democratizare atât din punct de vedere al consumatorilor, cât și din punct de vedere al operatorilor mici și mijlocii.

Netcity oferă o mare fiabilitate. În Franța, rețeaua de fibră optică, care este încă departe să acopere necesarul, este una aeriană. Se montează stâlpi, se trag cabluri coaxiale pe stâlpi, de asemenea și fibră optică.

Fiabilitatea modelului de business Netcity s-a dovedit și prin faptul că societatea a atras investitori, este în piață, activează, și recent o mare companie franceză a investit în dezvoltarea rețelei.

În domeniul IT, care este specificul nostru, avem două companii foarte active și prezente cu produse și soluții proprii. Prima este CertSIGN, care este un furnizor de servicii de încredere, de e-identity și de cyber security. Am dezvoltat un prototip, apoi am creat o echipă dedicată și ulterior am transformat-o într-un business. 

Acest model de business l-am numit regenerare internă prin inovare. Trebuie să recunosc că meritul aparține oamenilor care au venit cu aceste idei, de avangardă la acel moment, am avut încredere în ei, am investit și iată că acum CertSIGN este compania fanion în acest domeniu în România, cu prezență în peste 20 de state și care a vândut peste 25 milioane de certificate digitale, a realizat proiecte pentru infrastructura de securitate atât pentru sistemul național de apărare, cât și la nivel NATO. Produsele CertSIGN se află în catalogul de produse NATO. Este o companie care în continuare dezvoltă produse și servicii pentru consumatori. Este elementul care ne dă încredere că această companie se poate dezvolta în special datorită proprietății intelectuale pe care o are la un nivel ridicat.

Toată produsele și serviciile CertSIGN sunt inovații proprii, sunt dezvoltări proprii, pentru care au patente proprii. CertSIGN este singura companie din România care, alături de matematicieni de la Universitatea București, a depus și a obținut un patent în domeniul criptografiei din Statele Unite al Americii. Din câte știu, nimeni din România nu a mai obținut un astfel de patent din SUA.

O altă companie mai vizibilă, care a realizat proiecte de rezonanță, pentru că sunt utilizate de foarte multe autorități, este Altimate. Este un integrator de soluții, care în zona e-government are câteva realizări marcante, cum ar fi SEAP/SICAP, un proiect unic în Uniunea Europeană. SICAP are înrolate peste 30.000 de autorități contractante și oferă produse și servicii de la peste 200.000 de operatori economici. În 2021, SICAP a realizat tranzacții de peste 160 miliarde de lei.

Este o platformă care de-a lungul timpului nu a avut niciun fel de probleme de securitate, a dovedit o reziliență și o continuitate remarcabile și cred că are un potențial foarte ridicat de dezvoltare în viitor. SICAP este, în opinia mea, o platformă sub exploatată, are un tezaur de date și informații, care în prezent nu sunt exploatate din punct de vedere comercial.

Tot în domeniul e-government Altimate a realizat ROCRIS – Sistemul Informatic al Cazierul Judiciar Român, plus o aplicație pentru NATO. Altimate a livrat în urmă cu doi ani o aplicație către NATO, utilizată acum și în războiul din Ucraina. Acele hărți pe care le vedem la TV cu traseele unor drone sunt rezultatul aplicației livrate de Altimate.

Compania a realizat și portabilitatea numerelor de telefon, plus sistemul de rovinietă.

La capitolul ratări, care sunt destul de multe, aș menționa-o pe cea mai importantă, respectiv o investiție de circa un milion de euro într-o idee generată de Varujan Pambuccian, cu care am avut o asociere într-o companie în acest sens. În urma investiției, a fost realizat un prototip pentru o aplicație care, în opinia mea, a apărut prea devreme, cu 10 ani înainte. Era un fel de Zoom, poate chiar mai mult, era o aplicație de lucru colaborativ de la distanță.

La acea vreme, munca la distanță nu prea era apreciată sau pusă în valoare și, chiar dacă erau numeroase avantaje, lumea a preferat să meargă pe prezență fizică.

Dacă am fi continuat proiectul, ar fi avut o valoare foarte mare. Din păcate, nimeni nu a fost interesat de acest proiect.

Nu-mi pare rău de banii pierduți în acest proiect, ci de oportunitățile pierdute în prezent.

D.lui Tiberiu URDĂREANU i s-a decernat Premiul de Excelenţă pentru merite deosebite în dezvoltarea industriei ICT din România, cu ocazia aniversării a 25 de ani de comunicaţii electronice în românia, de Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale – 17 mai 2022, în urma votului digital a peste 1500 de profesionişti, executivi şi lideri din industriile ICT şi cele convergente, în intervalul 15 aprilie – 15 mai 2022.

Premiul a fost ridicat de către dl. Adrian Floarea, CEO CertSign