Thales a implementat în Google Cloud prima soluție din lume de activare eSIM certificată GSMA

Soluţia este un suport pentru operatorii telecom pentru a gestiona creșterea numărului de abonamente mobile pentru dispozitivele compatibile cu eSIM. Adoptarea eSIM este alimentată de o nouă generație de telefoane inteligente, tablete, dispozitive mobile și IoT use-cases.

Într-o perioadă în care operatorii telecom se confruntă cu provocările unei transformări digitale rapide, dar și cu un ecosistem eSIM în expansiune, Thales a creat o versiune publică Cloud a platformei de activare eSIM la distanță (eSIM Remote Subscription Platform). Platforma va funcționa în Google Cloud, care este disponibil în peste 200 de țări și teritorii de pe glob.

„Noua infrastructură Cloud a Thales permite gestionarea fără probleme a creșterii masive preconizate a dispozitivelor compatibile cu eSIM. Știm că scalabilitatea Google Cloud este esențială odată cu apariția rețelelor 5G și cu conectarea la rețeaua celulară a miliarde de dispozitive IoT din întreaga lume.”, susţine Anil Jain, Google Cloud Managing Director – Telecom, Media & Entertainment, Industry Solutions

„Această infrastructură hibridă este o rampă de lansare pentru aplicații IoT inovatoare, într-un cadru de securitate standardizat și interoperabil.”, precizează Emmanuel Unguran, Senior Vice President Mobile Connectivity Solutions la Thales.