Telios Care, furnizor de servicii de telemedicină din România, oferă din luna august servicii medicale prin telemedicină pentru persoanele cu dizabilități și pentru însoțitorii acestora aparținând unității administrativ teritoriale Borșa, din județul Maramureș.
Este pentru prima oară când o instituție publică din România contractează astfel de servicii. Acest prim parteneriat încheiat între Telios Care și Primăria orașului Borșa constă în furnizarea de servicii medicale prin telemedicină unui număr de aproximativ 240 de persoane cu dizabilități, precum și însoțitorilor acestora și reprezintă doar un prim pas din cadrul unei colaborări mai ample ce vizează și alte categorii de populație.
Parteneriatul oferă UAT-urilor posibilitatea de a furniza nu numai sănătate prin această formulă, ci și de a avea un rol activ în educarea populației în legătură cu progresele tehnologice din domeniul medical.
Adrian Danciu, Director Medical Telios Care (foto), menționează că, în viitorul apropiat, mediul rural, sau comunitățile urbane izolate, vârstnicii nedeplasabili, etc., sunt în atenția Telios Care. Astfel, compania vizează îmbunătățirea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piață a dispozitivelor medicale la distanță, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la domiciliu, dar și prin creșterea procentului de afecțiuni complexe rezolvate prin telemedicină.
Pentru anul în curs, Telios Care se așteaptă la o creștere cu 100% a accesării serviciilor sale, în contextul în care tot mai mulți pacienți apelează la telemedicină ca primă soluție în multe situații.
Anul trecut, numărul utilizatori de servicii de telemedicină Telios Care a crescut de 10 ori, ajungând în prezent la peste 100.000 de beneficiari din toată țara. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienți prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări și abonamente medicale, precum și prin vânzări directe la companii.