Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win

Techcelerator întocmeşte o hartă a startup-urilor AI din România

Raportul 100 AI Startups, lansat de Techcelerator și susținut de Google for Startups, arată că dezvoltatorii de soluții AI pentru verticalele de fintech, health tech și enterprise tech ar putea lansa următorul unicorn.

Iniţiatorii raportului susţin că acest document prezintă cele mai vizibile startup-uri românești sau cu fondatori români care dezvoltă soluții ce au la bază AI-ul sau au această componentă de tehnologie în core business.

Verticalele de fintech, health tech, enterprise tech sunt cel mai bine reprezentate în 100 AI Startups. Printre verticalele care încep să adopte AI se numară segmentul industrial, EdTech sau CleanTech. O zonă slab reprezentată este cea de mobilitate și de automotive. Multe soluții din Fintech, Health Tech și SaaS promit să transforme industrii importante și au potențial mare de scalare.

„Inteligența Artificială a devenit un important motor pentru noua economie digitală, impactul pozitiv net al acesteia asupra PIB-ului marilor economii urmând să depășească 13,5% până în 2030 (conform studiului PWC). Acest context și necesitatea unui viziuni cât mai complete asupra scalării startup-urilor locale care dezvoltă sau utilizează AI

ne-au determinat să creăm harta a 100 de startup-uri AI promițătoare care sunt fondate în România sau ale căror fondatori sunt români”, explică Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și co-fondator al Techcelerator.

De asemenea, de astăzi încep înscrierile pentru cea de a doua ediție aAdvancing AI, program de accelerare dedicat startup-urile regionale care dezvoltă produse bazate pe AI/ML. Startup urile cu produse in faza de MVP, augmentate de AI/ML, data analytics pot aplica pe site ul Techcelerator.co pana la data limită de 22 iulie 2021.

Începând cu această ediție Advancing AI vizează atât startup-uri locale, cât și companii din Europa de Sud-Est. Sub-verticalele vizate sunt: AI Analitic (aplicații precum analiza sentimentului, evaluarea riscului pentru furnizori), AI Funcțional (IoT, roboți), AI Interactiv (asistenți inteligenți, chatbots), AI Text (recunoașterea textului, conversia discursului în text), AI vizual (Computer Vision, Realitate Augmentată).

Vor fi selectate opt startup-uri cu o echipă consolidată, formată din specialiști cu abilități complementare, al căror produs se ală în etapa POC (proof of concept) sau MVP (Minimum Viable Product). Companiile trebuie să utilizeze tehnologii precum Artificial Intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics și să aibă potențial de extindere rapidă pe piețele internaționale.

Startup-urile de tip pre-seed/seed selectate vor primi suportul echipei şi al partenerilor corporate ai Techcelerator pentru a testa şi implementa use case-uri, pentru a realiza parteneriate cu potenţiali clienți și a valida strategiile de intrare în piețele internaționale. Companiile care prezintă cel mai avansat progres pe parcursul programului vor intra direct în programele de Investment Readinessale Techcelerator dezvoltate împreună cu investitori locali și regionali pentru a accesa investiții cât mai rapid. Echipele vor fi sprijinite prin acces atât la resursele specializate furnizate de Google, cât și la un program personalizat de învățare și mentori cu expertiză de business și tehnică în domeniul inteligenței artificiale. Fiecare  companie inclusă în programul Advancing AI va primi de la partenerii Techcelerator beneficii în valoare de peste 150.000 EUR, cum ar fi: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks și altele.

Programul se va încheia în octombrie 2021 cu un eveniment de tip Demo Day.