Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

Studiu Veeam: 85% dintre organizații au fost atacate cel puțin o dată în ultimele 12 luni, faţă de 76% în 2021. La nivel global, bugetul pentru protecția datelor va creşte cu 6,5% în 2023

Veeam Software a dat publicităţii concluziile celei de-a patra ediții a Veeam Data Protection Trends Report, din care reiese că organizaţiile se confruntă cu medii IT hibride mai complexe și, în consecință, își măresc bugetele pentru a evita atacurile cibernetice și pentru a ține pasul cu diversificarea continuă a mediilor de producție din cloud-uri. Factorii decizionali din departamentele IT nu simt că datele organizației sunt suficient de bine protejate, iar o prioritate a organizațiilor în acest an este creșterea fiabilității și succesului backup-urilor, urmată de asigurarea faptului că protecția mediilor de tip IaaS și SaaS merge în paralel cu protecția pe care se bazează pentru sarcinile de lucru din centrele de date.

Iată punctele cheie ale raportului privind tendințele în domeniul protecției datelor pentru acest an:

„Factorii decizionali din departamentele IT se confruntă cu o dublă provocare. Ei construiesc și susțin medii hibride din ce în ce mai complexe, în timp ce volumul și performanțele atacurilor cibernetice cresc”, a declarat Danny Allan, CTO și Senior Vice President of Product Strategy la Veeam. „Aceasta este o preocupare majoră, întrucât liderii se gândesc tot mai mult la modul în care ar putea gestiona și recupera eficient operațiunile de business în eventualitatea oricărui tip de întreruperi a activității. Vechile abordări de backup nu vor face față sarcinilor de lucru moderne – de la IaaS și SaaS la containers – având ca rezultat o recuperare instabilă și lentă a datelor tocmai atunci când este cea mai mare nevoie. Acesta este unul dintre lucrurile asupra cărora se concentrează manageriiIT atunci când pun bazele planului de reziliență cibernetică. Au nevoie de o protecție modernă a datelor.”

Concluzii:

Exit mobile version