Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib dla gospodyni domowej ciekawy matrimoniale ploiești

STOP MALWARE – Siguranța ta online depinde de tine – Poliția Română a primit sesizări pentru 1.899 infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice în anul 2021, în creștere cu 37,21% față de 2020. În T1 2022, au fost înregistrate 431 astfel de infracțiuni și 2.719 de fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Microsoft au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea etapei a treia a campaniei de educație digitală #SigurantaOnline denumită “STOP MALWARE – Siguranța ta online depinde de tine”.

La conferinţa organizată la sediul Microsoft România au participat Comisar-şef Sorin Stănică (Şef birou Prevenire, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii – Poliţia Română), Mihai Rotariu (Manager, Direcţia Comunicare – DNSC), Comisar Cătălin Zetu, Împuternicit Şef Serviciu de Combatare a Criminalităţii Informatice – Poliţia Română), Alin Becheanu (Preşedinte al Comisiei Antifraudă – Asociaţia Română a Băncilor), Mihai Matei (CEO Essensys Software, Preşedinte ANIS şi Vicepreşedinte Confederaţia Patronală Concordia), Dan Florian (CEO Attack Simulator) şi Magda Popescu (Outside Legal Counsel – Microsoft Digital Crimes Unit EMEA).

Poliția Română a primit sesizări privind comiterea a 1.899 infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice în anul 2021, în creștere cu 37,21% față de anul 2020, potrivit datelor instituției. Dintre acestea, cea mai mare parte (92,58%) a fost reprezentată de accesul ilegal la un sistem informatic. Sesizările fraudelor comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice au crescut cu 85,53% în anul 2021, comparativ cu anul 2020. În primul trimestru din 2022, au fost înregistrate 431 infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice și 2.719 de fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice. Studiul este publicat pe site-ul campaniei, www.sigurantaonline.ro.

Obiectivul acestei campanii constă în prevenirea criminalității cibernetice prin creșterea gradului de conștientizare privind pericolul generat de infracțiunile online implicând malware, ransomware și troieni bancari.

Campania “STOP MALWARE – Siguranța ta online depinde de tine“ include un spot TV informativ, care e tradus şi în limbajul semnelor, cât şi un ghid (disponibil pe www.sigurantaonline.ro), creat de experți în securitate cibernetică pentru angajații din companii, pentru a-i ajuta să se protejeze de capcanele malware. De asemenea, se vor organiza şi workshop-uri destinate angajaților companiilor, susținute de experți în fraudă informatică din cadrul Poliției Române, DNSC, ARB și Microsoft.

În cadrul campaniei STOP MALWARE – Siguranța ta online depinde de tine” a fost postat online un banner de test, cu o ofertă irezistibilă pentru o vacanță de vis. În cele 3 zile de campanie, peste 20000 de oameni au dat click pe banner activând astfel descărcarea unui document excel. 34% dintre cei care au descărcat documentul au dat enable. Activarea butonului enable permite infectarea dispozitivului cu malware. Utilizatorii care au dat curs acestei tentații au fost îndemnați să completeze un quiz care le-a permis să descopere mai multe situații similare de care trebuie să se ferească atunci când navighează online.

Utilizatorii îşi pot testa cunoștințele de educație cybersecurity prin intermediul quiz-ului online lansat în cadrul etapei a treia a campaniei și realizat de ATTACK Simulator în parteneriat cu Bit Sentinel.