Start-up-ul 4mind oferă, cu doar 10 lei lunar, servicii de sănătate mintală şi emoţională angajaților din companii

Start-up-ul 4mind lansează abonamentele 4mind cu servicii de psihoterapie și coaching, pentru sănătatea emoțională a angajaților companiilor din România. Fondatorii 4mind, Eliza Stoica, Adina Pintea, Andreea Beleneș și Dan Boabeș, au investit 60.000 de euro pentru lansarea start-up-ului pe piață în aprilie 2020.

După aproape trei luni de #solidaritate4mind, inițiativa prin care 4mind a reunit peste 70 de voluntari, specialiști în psihoterapie și coaching, şi a pus la dispoziția unui număr de 40.000 angajați din România câte o sesiune individuală de psihoterapie sau coaching, start-up-ul lansează acum un abonament de servicii de sănătate emoţională pe care îl poziţionează ca fiind cel mai accesibil din România.

Astfel, pentru doar 10 lei pe lună, fiecare angajat are acces la toate beneficiile disponibile într-o singură platformă și își poate alege metoda care i se potrivește cel mai bine: 4 sesiuni de psihoterapie și coaching cu ajutorul unei rețele de specialiști cu acoperire națională, acces 24/7 la asistentul virtual de wellbeing Serena, precum și articole, exerciții, activități și webinarii periodice de wellbeing.

Abonații 4mind au acces, oriunde s-ar afla, la consiliere într-o arie largă de probleme și provocări de natură emoțională. Toți specialiștii înregistrați în rețeaua 4mind sunt licențiați și certificați, unii dintre aceștia fiind pregătiți să ofere consiliere și în limbile engleză, franceză, italiană, germană sau maghiară, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Pe lângă cele 4 ședințe de consiliere incluse și multiplele resurse de wellbeing pe care angajatul le poate accesa în ritmul său propriu, abonamentele 4mind includ în premieră și o soluție inovatoare de chatbot, Serena, care își propune să fie un prieten virtual disponibil 24/7, oricând este nevoie. Serena oferă sfaturi pentru menținerea stării de bine, tehnici de gândire pozitivă, metode de combatere a anxietății cu ajutorul mini-meditațiilor și tehnicilor de vizualizare precum și teste de personalitate sau recomandări de cărți de dezvoltare personală.

Echipa 4mind crede că fiecare angajat este unic, la fel și nevoile sale. ‘Cu toții am văzut celebrele scene din filme cu personajul aflat în pragul depresiei care intra în cabinetul psihologului, se întinde pe canapea și invariabil urmează întrebarea “Ce te face să te simți [introduceți emoția negativă]?”. În realitate, terapia nu mai arată chiar așa în toate cazurile. Acum poți apela la suport specializat din partea unui psiholog însă ai la dispoziție și alte variante prin care poți primi sprijin emoțional. Abonamentele 4mind reprezintă cea mai convenabilă soluție pentru companii, fiind un prim pas necesar pentru a reduce barierele către utilizarea serviciilor de psihoterapie și consiliere pentru sănătate mintala și pentru prevenirea afecțiunilor de natură emoțională în rândul angajaților’ sunt de părere fondatorii 4mind.

Conform unor studii efectuate în Marea Britanie, oferirea beneficiilor de sănătate mintală duce la creșterea cu până la 30% a productivității iar rentabilitatea netă a investiției generată pe o perioadă de un an variază între 0,81 EUR și 13,62 EUR pentru fiecare 1 EUR cheltuit în cadrul programului.