Soluția românească EmailTree AI intră în UiPath Marketplace

Soluția românească end-to-end EmailTree AI, care automatizează scrierea de e-mailuri si reduce timpul de răspuns pentru acestea, a fost introdusă în UiPath Marketplace, o bibliotecă web de conținut preconstruit de tip Robotic Process Automation (RPA), dezvoltată de UiPath. Tehnologia a fost listată în UiPath Marketplace în luna martie a acestui an.

EmailTree AI a fost dezvoltată în 2019 pentru a crește productivitatea e-mailului, a automatiza compoziția de texte și a genera acțiuni automate în bazele de date. EmailTree folosește tehnologii NLP (Natural Language Processing), NLU (Natural Language Understanding), AI (Artificial Intelligence), ML (Machine Learning) și RPA (Robotic Process Automation).

Fondatorul Casius Morea, specializat în e-commerce și în serviciile de relații cu clienții, a dezvoltat EmailTree AI în 2017, ideea apărând în 2015. Compania are birouri în Luxemburg, Sibiu, Timișoara și Paris şi are clienți din domenii precum telecomunicații, e-commerce, utilități, auto, Business Process Outsourcing, printre care Orange Luxembourg, EDF, Webhelp.

EmailTree AI poate fi folosită într-o multitudine de limbi (cele bazate pe aflabetul latin) printre care română, engleză, germană. Soluția este utilizată mai ales de platforme de comerț electronic, furnizori de servicii de relații cu clienții sau echipe de suport.

Algoritmul parcurge e-mailurile (sau orice fel de solicitări sub formă de text), procesează informațiile pentru a înțelege diferitele situații și probleme semnalate și pregătește sugestii optime si rapide de răspuns. Solicitările și corespondența sunt clasificate în funcție de tipurile de sarcini. Sugestiile de feedback sunt propuse automat, iar diferitele echipe (de relații cu clienții și de suport) le aleg pe cele potrivite. Fiecare acțiune și răspuns dat clienților reprezintă o resursă prin care soluția se perfecționează folosind procesele de învățare automată supravegheată și nesupravegheată.

În general, toate tipurile de cereri de tip text pot fi tratate astfel încât aceleași automatizări se pot aplica indiferent de sursa acestora (SMS, Facebook, Whatsapp). Extensia pentru Chrome, disponibilă în Chrome Market Place de aproximativ două luni, permite astfel gestionarea de cereri de tip text indiferent de sursa lor, atât timp cât ele provin dintr-o pagină Chrome (Linkedin, Airbnb, Whastapp, Facebook).

UiPath Marketplace a fost lansat în 2018 ca răspuns la nevoia comunității UiPath de a crea un spațiu de cunoaștere printr-un schimb deschis de componente RPA reutilizabile. Biblioteca include activități personalizate, conectori, modele de Machine Learning (ML), oferind soluții concepute pentru a rezolva provocările de business din mai multe domenii.