Smartphone-urile recondiționate de Recommerce Group se vând în 30 de magazine Auchan

Recommerce Group a încheiat un parteneriat cu Auchan Retail România prin care smartphone-urile recondiționate de Recommerce Group sunt puse în vânzare în 30 dintre hipermarketurile Auchan din România, aflate în București, Cluj, Craiova, Sibiu, Timișoara, Constanța, Brașov, Suceava, Bacău, Baia Mare, Deva, Galați, Oradea, Pitești, Satu Mare și Târgu Mureș. 

Auchan a fost primul retailer care a integrat în oferta sa și smartphone-uri recondiționate. Primul parteneriat pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate a fost încheiat de Auchan în anul 2020 cu start-up-ul românesc Fenix, specializat în recondiționarea smartphone-urilor și co-fondat în 2020 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

“Obiectivul nostru este să câștigăm 2-3% din piața smartphone-urilor noi, iar capacitatea de distribuție Auchan este o modalitate optimă de a face ca dispozitivele noastre să ajungă la cât mai mulți consumatori din România”, consideră Grégoire Vigroux, Co-fondator și Senior Advisor Recommerce Eastern Europe.

“Parteneriatul nostru pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate trece acum la nivelul următor și suntem convinși că acesta va avea un impact semnificativ, atât în dezvoltarea pieței de profil, cât și în extinderea paletei de opțiuni pentru responsabilitate față de mediu, prin reutilizarea telefoanelor și prin implicarea consumatorilor de a contribui astfel activ la un viitor mai sustenabil”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

Înființată în 2009, compania Recommerce Group este prezentă în România din iulie 2021, când a achiziționat start-up-ul românesc Fenix. 

Un smartphone recondiționat Recommerce este unul deja utilizat, care trece printr-o serie de inspecții făcute de specialiști pentru a-l aduce într-o stare 100% funcțională, susţin oficialii companiei. După verificări, acesta poate fi  cumpărat la un preț redus cu până la 50% decât unul nou și cu o garanție de 12 luni, care acoperă orice eventuală problemă de funcționare.

Recommerce Group vinde smartphone-uri recondiționate în 24 de țări din Europa, iar în România vinde peste 20 de modele.

Piața mondială a smartphone-urilor recondiționate este în creștere și va ajunge la 351,6 milioane de unități, cu o valoare de piață de 65 de miliarde de dolari în 2024, conform estimărilor IDC. La nivel european, apetitul consumatorilor pentru smartphone-urile recondiționate este în creștere, dispozitivele de ultimă generație fiind cele care se deplasează cel mai rapid prin ecosistemul second-hand.