Smartphone-ul Huawei P40 lite 5G intră în România la 1699 lei

Huawei Consumer Business Group lansează astăzi în Romţnia noul smartphone 5G Huawei P40 lite 5G, la prețul recomandat de 1699 lei. În plus, în intervalul 28 iulie – 11 august, cei care achiziționează noul smartphone, primesc gratuit o pereche de căști wireless Huawei FreeBuds 3i.

Conform datelor furnizate de GFK, cota de piață a companiei chineze a crescut până la 29,3% în luna mai 2020, în segmentul smartphone, fiind cea mai ridicată valoare de până acum în evoluția diviziei Huawei Consumer Business Group România.

Ecranul HUAWEI Punch FullView[1] cu care este echipat noul telefon oferă o suprafață de afișaj extinsă, de 6,5 inci, și este încadrat într-un design emblematic din sticlă 3D, având o rezoluție de până la 2400×1080 la 405ppi și 96%[2] din gama de culori NTSC. Ramele subțiri îi permit telefonului să atingă un raport ecran-corp de 90,3%[3], completat de camera frontală ascunsă, amplasată sub un orificiu de pe ecran. Suportă Huawei SuperCharge de 40W, pentru a reduce perioada de inactivitate dintre încărcări. Are SoC avansat Kirin 820 5G de 7nm.

Huawei P40 lite 5G este echipat cu un sistem cu cameră cvadruplă AI, care cuprinde o cameră principală de înaltă rezoluție, de 64 MP, și camere cu obiective ultra-wide, macro și bokeh.

Sistemul de cameră cvadruplă suportă și funcții video unice, precum modul video Huawei Dual-View[4], prin care puteţi realiza videoclipuri creative cu două camere diferite, puteţi înregistra video slow-motion la 960fps pentru încetinirea acțiunii până la 1/32 din viteza în timp real și puteţi crea time-lapse-uri.

Echipat cu un obiectiv cu diafragmă largă f/2.0, noul Huawei P40 lite 5G dispune de funcție Super Night Selfie, care optimizează subiectul cu algoritmi de portret avansați și folosește Multi-Frame Fusion pentru a evidenția culorile și detaliile din fundal. Datorită SoC-ului Kirin 820 5G puternic, zgomotul este controlat de algoritmi BM3D, care îi permit noului telefon să surprindă imagini clare, chiar și în medii slab luminate, se arată în comunicatul companiei.

Modul eBook transformă Huawei P40 lite 5G într-o carte virtuală, care oferă o experiență de lectură asemănătoare celei pe hârtie. Smartphone-ul introduce AppAssistant actualizat, care include funcții noi precum Smart Brightness Lock, ce blochează temporar luminozitatea automată la lansarea unui joc, și Floating Window[5], şi astfel puteţi răspunde rapid la mesaje, fără a ieși din joc.

Huawei P40 lite 5G este disponibil în trei variante de culoare pe piața din România: Space Silver, Crush Green și Midnight Black. Create folosind un proces special de fabricație, finisajele de pe panoul din spate reflectă lumina în funcție de unghiul în care telefonul este poziționat.

În plus, noul Huawei P40 lite 5G are un buton de pornire 2-în-1, cu amprentă, dispus în lateral, care permite deblocarea telefonului mai rapid.


[1]Ecranul HUAWEI Punch FullView este un nou stil de afișare, care acoperă camera frontală sub ecran cu lățimi înguste ale ramelor și un raport ecran-corp ridicat.
[2]Rezultatele se bazează pe testarea internă HUAWEI.
[3]Rezultatele se bazează pe testarea internă HUAWEI.
[4]Modul DUAL-VIEW Video este disponibil în prezent pe obiectivul cu unghi ultra-larg și pe camera principală de pe spate. Înregistrarea video simultană pe camerele frontale și posterioare necesită actualizare HOTA.
[5]Funcția de fereastră în joc suportă doar anumite aplicații, vă rugăm să consultați personalul local de vânzări