SES: distribuim peste 8.300 de canale TV către 367 de milioane de gospodării

Numărul de gospodării deservite direct sau indirect de SES, prin intermediul sateliților săi, a crescut cu 12 milioane în 2019, la 367 de milioane. Compania se poziţionează astfel drept lider global în distribuția de conținut prin intermediul sateliților, potrivit rezultatelor studiului său anual, Satellite Monitor.

Cea mai mare parte a creșterii de 12 milioane de gospodării a fost generată de recepția TV prin cablu și satelit, care a contribuit cu 9 milioane în 2019, la 153 de milioane de gospodării. Serviciile IPTV și terestre au crescut împreună cu 3 milioane, la 43 de milioane de gospodării, respectiv 21 milioane de gospodării.

Studiul Satellite Monitor arată că acoperirea tehnică a SES s-a extins în o serie dintre zonelele în care compania acționează, inclusiv Africa, Asia-Pacific (APAC), America Latină (LATAM) și Europa. Europa continuă să fie cea mai puternică piață pentru SES, unde flota de sateliți SES deservește 168 de milioane de gospodării, în creștere cu 1 milion anul trecut. Urmează America de Nord, cu 69 de milioane de gospodării.

Studiul de piață al SES pune în lumină câteva trenduri cheie care accentuează importanța transmisiilor prin satelit, incluzând aici tranziția de la TV analog la digital și creșterea transmisiilor HD. Satellite Monitor arată că transmisia HD a crescut în Europa, unde 167 de milioane de gospodării primesc semnal HD, în creștere cu 5 milioane în 2019 față de 2018. Satelitul rămâne soluția preferată de infrastructură în cazul transmisiilor de conținut HD, evidențiind rolul transmisiei prin satelit ca metodă de livrare a conținutului video către mase, de încredere și eficientă din punct de vedere a costului. La finalul anului 2019, rețeaua video a SES transmitea peste 8.300 de canale TV, în creștere față de 2018, când număra 8151 de posturi TV.