Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România.

Scad tarifele de roaming și de apeluri internaționale între România şi Republica Moldova

În cadrul ședinței comune a Guvernului României și al Republicii Moldova din 11 februarie 2022, a fost semnat Acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între cele două state. Acordul a fost încheiat pe o perioadă inițială de 5 ani. Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației a Republicii Moldova (ANRCETI) și Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) au acordat asistență tehnică la negocierea și redactarea acestui acord în beneficiul utilizatorilor de comunicații electronice din celor două state.

În sfera de reglementare a Acordului intră traficul de comunicații mobile realizat de utilizatorii operatorilor din Republica Moldova, aflați în roaming în rețelele operatorilor din România, precum și cel realizat de utilizatorii operatorilor din România, aflați în roaming în rețelele operatorilor din Republica Moldova.

Totodată, Acordul conține și prevederi cu privire la apelurile internaționale către Republica Moldova efectuate de la numerotație telefonică românească, respectiv apelurile internaționale către România, efectuate de la numerotație telefonică moldoveană.

Acordul intră în vigoare imediat după schimbul de note privind finalizarea procedurilor naționale necesare. Fiecare parte se va asigura, în conformitate cu legislația națională, că operatorii de rețele din propria jurisdicție negociază cu bună-credință cu orice solicitant condițiile tehnice și comerciale de furnizare a următoarelor servicii:

  • de interconectare în vederea terminării în propria rețea a apelurilor și SMS-urilor provenite de la numere din statul celeilalte părți, precum și, dacă este cazul,
  • de tranzit internațional de apeluri și SMS-uri provenite de la numere din statul celeilalte părți către rețele din propriul stat.

Părțile vor încuraja reducerea sustenabilă a tarifelor de furnizare, pe piața cu amănuntul, a serviciilor de roaming internațional, respectiv a celor de apeluri internaționale între cele două state în termen de cel mult 3 luni de la data intrării în vigoare a Acordului, se precizează într-un comunicat de presă al ANCOM.