Salvați Copiii și Digi România au deschis linia gratuită Family Tel. Sunaţi la 0800.070.009 dacă aveţi copii cu probleme emoţionale în perioada de izolare socială

Salvați Copiii și Digi România lansează linia telefonică gratuită 0800.070.009 Family Tel, unde părinții și tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliați psihologic și ajutați să gestioneze cât mai bine starea emoțională  a copiilor, în criza pandemiei coronavirus.  Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11.00 – 19.00. Serviciul se adresează cu precădere părinților ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale induse de izolarea socială, ca parte a măsurilor de prevenție a răspândirii Covid-19, dar și celorlalți adulți care au nevoie de sprijin emoțional în acest context.  16 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din Suceava, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și București Consilierea asigură suportul psihologic, conform unui protocol specific pentru situațiile generate de criză.

Ne confruntăm cu o criză situațională multifațetată: virus necunoscut, posibilitatea de a ne infesta (noi sau cei apropiați nouă), îngrijorări pentru cei aflați la distanță, izolarea și distanțarea socială, îngrijorări legate de locul de muncă, de criza financiară anunțată, etc. În asemenea situații care conduc la amplificarea stresului resimțit, adultul trebuie să fie o sursă de siguranță și confort pentru copil. Atât adultul cât și copilul pot experimenta, în situații de stres ridicat, stări precum: anxietate, neajutorare, furie, rușine/vinovăție, confuzie sau frică.

Astfel că, în această perioadă este posibil să trăim mai frecvent aceste emoții negative, percepute neplăcut și stresant. Sunt, de fapt, răspunsuri emoționale pe care oamenii le trăiesc în asemenea situații. Este absolut necesar să normalizăm emoțiile trăite, fără a încerca  să minimizăm situația, însă accentul trebuie pus pe aspectele pozitive, care țin de ceea ce poate face fiecare dintre noi, pentru a depăși criza și a-și menține echilibrul emoțional, explică Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Pe site-ul său www.salvaticopiii.ro/coronavirus/resurse-pentru-parinti, Salvați Copiii a creat o secțiune de resurse utile, referitoare la:

  • Sfaturi generale pentru părinți
  • Cum facem față fricii în această perioadă
  • Cum le explicăm copiilor anxioși despre Covid-19
  • Cum discutăm cu copiii despre pandemie
  • Cum ne putem da seama când copiii sunt afectați
  • Ce putem face acasă cu copiii
  • Jocuri pentru familie și multe alte idei