Compania românească de securitate cibernetică Safetech Innovations, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, estimează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei și un profit net de 13,9 milioane de lei în 2023. Rezultatele estimate la nivel consolidat includ evoluţiile financiare ale entităţii din România și a celei din Marea Britanie, în cadrul căreia Safetech Innovations deține o participație de 67%. Victor Gânsac, Președintele Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations, precizează că unul din obiectivele principale pentru 2023 este dezvoltarea filialei din Marea Britanie, astfel încât aceasta să înceapă deja să producă rezultate.
La nivel individual Safetech Innovations vizează venituri totale de 51,8 milioane de lei, o cifră de afaceri de 44 milioane de lei și un profit net de 12,6 milioane de lei. Rezultatele prefigurate de Safetech Innovations la nivel individual în 2023, comparativ cu bugetul de venituri și cheltuieli estimat pentru 2022, reprezintă o creștere de 10% a cifrei de afaceri și o majorare cu 24% a profitului net față de cel estimat pentru anul precedent. Conducerea companiei estimează că circa 45% din veniturile generate la nivel individual vor proveni din servicii de securitate cibernetică, în timp ce aproximativ 55% vor reprezenta venituri din implementarea de soluții de securitate cibernetică.
În ceea ce privește entitatea din Marea Britanie, conducerea estimează pentru aceasta o cifră de afaceri de 14,1 milioane de lei și un profit net de 1,4 milioane de lei la nivelul anului 2023. Entitatea din SUA, care urmează să fie înființată în Reston, Virginia în perioada următoare, nu va înregistra venituri semnificative în 2023. De asemenea, Safetech Innovations nu va include în consolidare rezultatele înregistrate de filiala din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, deoarece compania deține o participație minoritară în entitatea respectivă.
În 2023, compania are în plan introducerea de servicii și soluții noi, precum testări avansate de securitate cibernetică. De asemenea, pe lângă continuarea dezvoltării produselor proprii, iSAM, ToR-SIM și SafePic, Safetech Innovations are în vedere crearea unui nou produs al companiei, din resurse proprii, și prin intermediul căruia clienții vor fi sprijiniți în procesul de recuperare a datelor pierdute în urma unui atac cibernetic.
Conform așteptărilor conducerii companiei cu privire la viitorul securității cibernetice, solicitările în domeniu își vor continua trendul ascendent, având în vedere că la nivel european a fost deja adoptată o nouă directivă în această direcție, NIS 2. Aceasta va înlocui actuala directivă privind securitatea rețelelor și a sistemelor informatice, iar una dintre modificările majore este extinderea domeniului de aplicare al normelor, ceea ce pentru Safetech Innovations înseamnă deschiderea unei arii extinse de noi potențiali clienți.