Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win Library zlib padthaibaannaa.fi omin kasin mielenkiintoinen matrimoniale ploiești

Roverul Perseverance ajunge pe Marte. Thales susţine că laserul SuperCam va detecta orice markeri ai vieții

Roverul Perseverance va ajunge pe Marte după o călătorie de șapte luni. SuperCam va analiza și selecta probe de roci marțiene, fiind rezultatul unei colaborări între Laboratorul Național Los Alamos (LANL) din Statele Unite și institutul de cercetare astrofizică IRAP din Franța, cu contribuții din partea Universității Hawaii și a Universității Valladolid din Spania. Laserul furnizat de Thales se află în vârful catargului roverului.

În 2012, Curiosity a ajuns pe Marte echipat cu primul laser de mare putere proiectat să funcționeze pe suprafața altei planete, de către Thales pentru instrumentul ChemCam. Laserul funcționează de peste opt ani și a înregistrat aproape 855.000 de instantanee până în prezent. Datele obținute prin ChemCam au ajutat deja la dovedirea faptului că, odată, condițiile de pe Marte erau potrivite pentru viața microbiană, susţin oficialii Thales într-un comunicat de presă.

Instrumentul SuperCam este o versiune nouă și mai puternică a ChemCam şi va utiliza un fascicul infraroșu pentru a încălzi materialul la o temperatură de aproximativ 10.000°C și a-l vaporiza – o metodă numită spectroscopie plasmatică indusă de laser. Împreună cu o cameră specială, acest proces face posibilă determinarea compoziției chimice a probelor de rocă marțiană prin măsurarea culorilor de lumină din plasma creată.

Totuși, spre deosebire de ChemCam, laserul SuperCam poate emite și un fascicul verde, care va ajuta la determinarea compoziției moleculare a materialelor de suprafață prin metoda numită spectroscopie Raman. Această tehnică de analiză va fi testată pentru prima dată pe Marte și va permite oamenilor de știință să detecteze orice markeri ai vieții, se mai precizează în comunicatul Thales.

Scopul misiunii Marte 2020 este de a studia suprafața Planetei Roșii, de a căuta semne că viața a fost posibilă, de a preleva probe de rocă și praf în locurile selectate și de a le stoca pentru a fi recuperate de viitoarea misiune Mars Sample Return (MSR), care va fi efectuată împreună cu Agenția Spațială Europeană. Compania Thales Alenia Space este implicată în pregătirea misiunii MSR.

Cum se produce oxigen din atmosfera marțiană? Ce resurse sunt disponibile? Există apă sub structurile de suprafață? Care sunt condițiile meteorologice, nivelul de praf și alte condiții de mediu care ar putea afecta viața și activitatea viitorilor astronauți pe Marte? Sunt doar câteva dintre întrebările la care misiunea Perseverance va încerca să răspundă.