Revolut obţine o finanțare de 500 milioane de dolari, care îi creşte valoarea la 5,5 miliarde

Revolut a încheiat o rundă de finanțare serie D în valoare de 500 de milioane de dolari, totalul investițiilor obținute până în prezent ajungând la 836 de milioane de dolari. Cea mai recentă rundă de finanțare crește valoarea companiei la 5,5 miliarde de dolari, iar Revolut devine astfel una dintre cele mai valoroase companii fintech din lume.

Noua rundă de finanțare a fost condusă de fondul american de investiții în dezvoltare TCV.

Numărul de utilizatori Revolut a crescut cu 169% în 2019, iar cel al utilizatorilor activi zilnic a crescut cu 380%. Veniturile companiei s-au majorat cu 354% față de 2018.

Planurile de viitor includ lansarea de servicii de creditare pentru utilizatorii retail și business, extinderea conturilor de economii cu dobândă în afara Marii Britanii, precum și îmbunătățirea serviciului de asistență pentru utilizatori și lansarea de operațiuni bancare în Europa.

Dezvoltarea abonamentelor Premium și Metal este o altă prioritate pentru Revolut, acestea fiind o sursă importantă de venituri pentru companie, cu o creștere de 154% anul trecut. Compania are acum peste 2000 de angajați.

„Misiunea noastră este să construim o platformă financiară globală – o singură aplicație în care utilizatorii noștri își pot gestiona întreaga viață financiară, în fiecare zi. Pasul următor pentru noi este lansarea operațiunilor bancare în Europa, creșterea numărului de utilizatori care folosesc aplicația zilnic și atingerea profitabilității. TCV are un istoric în a oferi sprijin fondatorilor care transformă industriile în care activează la nivel global”, a declarat Nik Storonsky, Fondator & CEO – Revolut.