Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

ADR și Ministerul Sănătății lansează proiectul „Sistem informatic pentru registrele de sănătate – RegInterMed”, prin care vor fi interconectate 100 de registre de sănătate

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), împreună cu Ministerul Sănătății, în calitate de lider de parteneriat și beneficiar, au lansat proiectul „Sistem informatic pentru registrele de sănătate – RegInterMed”, cod proiect 130718. Valoarea totală a proiectului este de 67.591.875.80 lei cu TVA, din care 57.114.146,19 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Octavian Oprea, președintele ADR, a precizat că “În proiect vor fi realizate 100 de registre de sănătate, care vor fi interconectate în cadrul unui sistem informatic integrat. Pentru fiecare categorie de beneficiari, estimăm că peste 2 milioane de pacienți, peste 50.000 de medici și peste 300 de specialiști ai Ministerului Sănătății vor fi parte a acestui sistem informatic”.

Sistemul informatic urmează să furnizeze servicii online astfel:

Prin utilizarea standardelor informatice medicale, proiectul RegInterMed va asigura interoperabilitatea la nivel european şi schimbul de informaţii pentru pacienţii care solicită servicii medicale transfrontaliere, iar baza de date constituită în cadrul proiectului reprezintă o arhivă electronică și un back-up al informațiilor fiecărui pacient, menţionează oficialii instituţiilor implicate.

Pentru interoperabilitatea cu sistemele informatice ale UE, se vor utiliza standarde compatibile cu cele utilizate de platformele pentru schimb de date ale proiectelor Cross-border health dezvoltate la nivelul Uniunii Europene testate şi implementate prin IHE Europe şi care se afla în etapa de testare de către ţările care fac parte din European eHealth Digital Service Infrastructure.

La eveniment au participat președintele ADR, Octavian Oprea; secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andra Diana Migiu; președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe; directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, general-locotenent ing. Ionel -Sorin Bălan; rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Viorel Jinga; directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică, Carmen Ungureanu; președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate Vlad-Teodor Berbecar și Corina Atanasiu, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Exit mobile version