Premieră pe piaţa cardurilor de beneficii: Edenred România vine cu variante eco-friendly și virtuale

Edenred România lansează cardurile eco, realizate din PVC reciclat în proporție de 85,5% și susţine că devine primul furnizor de beneficii extrasalariale din România care oferă carduri prietenoase cu mediul pentru soluțiile sale. Totodată lansează  carduri virtuale ce pot fi utilizate pentru plăți online și cu telefonul.Cardurile virtuale de beneficii Edenred vor putea fi adăugate în Apple Pay și Edenred Pay și vor permite plăți contactless cu telefonul.

 „Lansăm pe piaţă un produs ce anticipează viitorul plăţilor nu doar în industria de beneficii, ci la nivel general, după ce am studiat cu atenţie comportamentul de consum al beneficiarilor soluţiilor noastre şi am observat o accelerare a plăților contactless și direct cu telefonul, de la începutul pandemiei. Ultimul an și jumătate a adus plățile online în prim plan, iar consumatorii au devenit foarte orientaţi spre tehnologie şi cu un apetit crescut pentru cele mai noi soluții care să le îmbunătățească viața. Estimăm că, odată cu implementarea noilor carduri, vom contribui la reducerea poluării cu plastic cu peste 3 tone în viitorul apropiat.”, precizează Codruț Nicolau, Director General, Edenred România.

Primele carduri eco emise de Edenred vor fi disponibile în luna decembrie a acestui an pentru soluția Edenred Ticket Restaurant. Începând din ianuarie 2022, toate noile carduri de beneficii Edenred vor fi emise în versiune eco-friendly și vor păstra toate funcţionalităţile celor existente.

Noile carduri în format fizic emise de Edenred România sunt realizate din PVC reciclat în proporție de 85,5% și sunt imprimate cu cerneală reciclabilă. În premieră, banda magnetică va fi eliminată, noile carduri eco aliniindu-se, astfel, la ultimele tendinţe în materie de securitate a tranzacţiilor. Produsul este dezvoltat împreună cu Mastercard, partenerul strategic al Edenred România.