Poliția de Frontieră Română cumpără 3000 de camere portabile Motorola

Poliția de Frontieră Română a înregistrat anul acesta o creștere semnificativă a numărului de persoane la punctele de trecere a frontierei. Potrivit raportului de activitate pe 2019, publicat de Poliția de Frontieră Română, numărul acestora a crescut cu 10,7% în 2019, față de 2018, și au fost constatate 19.384 de de fapte ilegale, inclusiv trecerea ilegală a frontierei, contrabandă și fraudă vamală.

Drept urmare, Poliția de Frontieră Română anunţă că a achiziţionat 3.000 de camere portabile VB400 de la Motorola Solutions, pentru a-și spori eficiența şi pentru a-și proteja personalul. Agenţii vor folosi camerele împreună cu software-ul VideoManager de gestionare a probelor.

Camera portabilă VB400 Motorola Solutions are o durată de viață a bateriei de până la 12 ore, suficient pentru a asigura funcționarea o tură întreagă. Cu un obiectiv 1080p HD wide-angle, camera portabilă surprinde perspectiva celui care o poartă, oferind transparență. Permite înregistrări obișnuite, până la captarea de imagini cu valoare de probă în cazuri de urmărire penală. Dispune de streaming Wi-Fi și monitorizare prin Bluetooth şi transmite în direct din cameră către VideoManager, care permite un răspuns rapid al echipei din camera de control și sporește capacitatea de înțelegere a situației din teren.

Anterior, Inspectoratul General al Poliției Române a semnat, tot anul acesta, un contract pentru o soluție integrată de camere portabile care a inclus 12.000 de camere portabile VB400 și software-ul VideoManager. De asemenea, pe 26 noiembrie, Motorola Solutions anunța și un contract pentru 40.000 de stații radio TETRA semnat cu MAI, după cum puteți citi aici.

Poliția de Frontieră Română este responsabilă pentru aproximativ 3.150 de kilometri de graniță.

„Este o prioritate pentru instituția noastră ca, în timpul misiunilor specifice de control la granițele țării, atât ofițerul care aplică legea, cât și cetățeanul care trece legal frontiera, să se simtă protejați și respectați. Noile camere portabile vor face dovada faptului că ofițerul de la poliția de frontieră are o conduită impecabilă când gestionează situația, iar persoanele care trec granița se vor simți protejate”, a declarat chestorul Liviu Bute, Împuternicit Inspector General al Poliției de Frontieră Române.

„Clienții ne spun că tehnologia camerelor portabile s-a dovedit a fi un instrument de neprețuit pentru ofițerii din prima linie, pentru o mai bună transparență. Ajută la stabilirea responsabilității tuturor părților implicate prin captarea de probe obiective, necesare în procedurile judiciare”, completează Michael Kaae, vicepreședinte regional Europa în cadrul Motorola Solutions.