Pe OLX se deschide Târgul de Crăciun

Goana după cumpărături este in toi, oricât de bine s-ar fi organizat românii pentru a evita aglomerația din mall-uri și hypermarket-uri, în preajma sărbătorilor de iarnă. Sigur mai rămâne un produs sau un cadou de achiziționat în grabă. Majoritatea și-a făcut antrenamentul de Black Friday, când au fost înregistrate cumpărături de 1,2 miliarde de lei, iar vânzările online au crescut cu 24% față de 2018.

Cu un apetit în creștere pentru cumpărături online și în perioada Crăciunului, OLX face o selecție a anunțurilor tematice și a celor mai căutate produse pe platformă în contextul sărbătorilor de iarnă.

Din cele aproximativ 4 milioane și jumătate de anuțuri active pe OLX, peste 11.500 conțin în titlu sau în descriere cuvântul Crăciun. Exemplele pornesc de la ornamente, decorațiuni, globuri sau instalații pentru pom până la bilete la concerte, brazi, rochițe pentru serbare sau oferte de ședințe foto tematice.

Topul regiunilor din care s-au postat anunțuri pe OLX, care au cuvântul „Crăciun” în titlu sau descriere este deschis de București-Ilfov – 5.245 anunțuri, după care urmează Cluj – 1.100 anunțuri, Timiș – 872 anunțuri, Brașov – 746 anunțuri, Alba și Iași, cu aproximativ 600 de anunțuri.

Aproape 250 de anunțuri oferă o varietate de costume de Moș Crăciun pentru copii, dar și pentru adulți, de cumpărat, dar și de închiriat. Prețurile variază între 15-20 de lei/oră pentru închiriere și între 300 și 650 de lei la vânzare.

Cei care nu se mulțumesc doar cu un costum roșu, pot să îl cumpere direct pe Moș Crăciun de pe OLX. Lucrate manual sau de serie, figurinele pot ajunge și la dimensiuni reale. Cei mai mici Moși pornesc de la 20-30 de lei, iar cei de dimensiuni reale pot ajunge și la 2600 de lei.

Dacă doriți ca Moșu’ să-și facă treaba până la capăt, puteți alege din cei care pot să și împartă cadouri copiilor. Pe OLX sunt peste 50 de anunțuri de animatori pentru petreceri, dispuși să îmbrace costumul Moșului și să hohăiască cu cei mici. Prețurile pornesc de la 100 de lei pentru o jumătate de oră, dar pot ajunge de chiar și de trei ori mai mari pentru actorii profesioniști care joacă rolul lui Moș Crăciun.

Și cum nu se poate să-l chemi Moșu’ fără să ai și pom de Crăciun, tot pe OLX sunt 187 de anunțuri de brazi naturali și 716 anunțuri de brazi artificiali puși la vânzare.

În topul căutărilor pe platforma OLX după cuvinte cheie sunt: „Crăciun” – 37.369 căutări unice, “brad” – 5.819, “globuri” – 4.848 sau “ornament” – 4.617 căutări unice. Aproape 500 de utilizatori au căutat anuțuri cu animatori, iar 417 au căutat reni pe platforma OLX.

Cele mai inedite produse tematice de Crăciun identificate pe OLX sunt globurile cu licheni, căciulile cu leduri, Moși croșetați, design de Crăciun pentru cutia de șervețele, tablou cu efect de ninsoare, cutie de scrisori pentru Moș Crăciun sau husa de tacâmuri în formă de căciulă a Moșului.