Site icon Revista COMUNIC@ŢII Mobile

Parteneriat Panasonic și Atomos Limited – Transfer de RAW-data prin HDMI

Panasonic anunță continuarea colaborării fructuoase cu Atomos Limited. Împreună, cele două companii vor realiza transfer de RAW-data prin HDMI de la LUMIX S1H către Atomos Ninja V Monitor Recorder. “Atomos și Panasonic au o colaborare foarte bună, noi asigurând deja ieșire HDMI 4:2:2 10bit 4K pentru înregistrare pentru seria LUMIX GH. Acum, dezvoltăm cu Atomos ieșire RAW via HDMI pentru S1H”, precizează Jeromy Young, CEO Atomos. “Suntem foarte bucuroși să continuăm dezvoltarea de tehnologii inovatoare colaborând cu o companie de calibrul Panasonic. Companiile noastre sunt foarte hotărâte să asigure condiții optime pentru toți creatorii de film precum iar posibilitatea de a transmite fișiere RAW prin HDMI din S1H către Ninja V reprezintă un pas uriaș în realizarea acestui obiectiv.”

Dezvoltarea ieșirii pentru RAW-data

În calitatea sa de prima cameră mirrorless full-frame din lume capabilă să filmeze 6K, LUMIX S1H combină calitatea camerelor video profesionale cu portabilitatea ridicată a camerelor mirrorless. În scopul extinderii funcțiilor camerei și pentru a crea workflow-ul optim pentru videografi, Panasonic dorește să asigure ieșire pentru RAW-data la cea mai înaltă calitate pentru filmările externe. Pentru aceasta, a căutat să asigure compatibilitate totală cu Atomos Ninja V 4K/60p HDR Monitor Recorder.

La lansarea globală a camerei de la Los Angeles din 27 august 2019, Directorul Panasonic al diviziei Imaging Business, dl. Yosuke Yamane, a afirmat:

O demonstrație a funcționării Lumix S1H cu Atomos Ninja V va fi realizată la expoziția IBC2019 de la Amsterdam, din 13 septembrie. Mai multe informații vor fi furnizate în cadrul expoziției.

Exit mobile version