OPPO semnează cu Amazon Web Services pentru stocarea datelor în cloud

OPPO va colabora cu Amazon Web Services (AWS), care se poziţionează drept lider global în servicii cloud, pentru a oferi utilizatorilor sistemului de operare ColorOS, servicii de stocare a datelor în cloud, precum fotografii/video-uri, contacte, notițe și alte informațiiAceste servicii au fost certificate de ePrivacy, CSA STAR, și ISO (ISO/IEC 27001, 27018, 29151).

OPPO va utiliza infrastructura AWS din Singapore, Franța și India, inclusiv Amazon Aurora (baza de date concepută pentru servicii cloud), inclusiv o serie de servicii de securitate AWS precum AWS CloudTrail, AWS Key Management Service, AWS Network Firewall, AWS Certificate Manager și AWS Artifact.

ColorOS11, cea mai recentă versiune a sistemului de operare proprietar OPPO, bazat pe Android 11, asigură securitatea datelor utilizatorilor prin servicii precum Sistemul Privat/Private System OPPO, Private Safe și Protecția Informațiilor Personale. Sistemul Privat/Private System permite crearea a două conturi separate, unul pentru rularea aplicațiilor și a datele și unul personal, pentru conținuturile personale ale utilizatorului. Prin funcția Private Safe, utilizatorii pot crea un spațiu protejat de parolă pentru a păstra datele personale sensibile fiind indisponibile inclusiv chiar și pentru aplicațiile cu acces la conținutul media. Mai mult, funcția de Protecție a Informațiilor Personale oferă posibilitatea de a trimite aplicațiilor care impun accesul la date, un formular cu date cenzurate fără a dezvălui datele personale ale utilizatorilor.