ONG-ul Adfaber, finanţat cu 200.000 de dolari de Google pentru programe de siguranță online

Google.org, divizia Google pentru proiecte filantropice, acordă o finanțare de 200.000 de dolari către Adfaber, un ONG din România, ce militează pentru educație digitală și susținerea adopției tehnologiei în rândul copiilor. Grantul va fi folosit pentru derularea de programe de siguranță online și activități conexe pentru profesori și copii.

Durata proiectului este de un an. Adfaber va realiza și oferi copiilor (cu vârste între 7 și 15 ani) programe educaționale despre siguranța online, prin formarea profesorilor și sprijinirea lor pentru a-i pregăti pe elevi. Adfaber va furniza materialele educaționale și suportul pedagogic. Acestea includ scenarii de lecție, training online și cursuri de pregătire față în față cu profesorii.

„Sunt o serie de întrebări despre siguranța online pe care nimeni nu le adresează când discută cu copiii, deși în ziua de astăzi sunt foarte importante. De mai mult de un an ne-am concentrat pe educarea copiilor și elevilor în siguranță online și ce înseamnă să fii un cetățean digital responsabil.”, precizează Alin Chiriac, fondator Adfaber.