Obiectele pierdute pot fi şi găsite, promite Galaxy SmartTag+

Samsung Galaxy SmartTag+, lansat oficial azi, va fi disponibil din 16 aprilie[1]. Galaxy SmartTag+ este echipat atât cu tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE), cât și cu tehnologia ultra-wideband (UWB), astfel încât să poată identifica locația cu o precizie mai mare[2]. De asemenea, folosește o tehnologie cu realitate augmentată (AR) pentru a oferi un serviciu de ghidaj vizual către locul în care elementul lipsă se află, utilizând camera smartphone-ului[3], anunţă oficialii companiei.

Deoarece Galaxy SmartTag+ este compatibil atât cu BLE, cât și cu UWB, utilizatorii pot folosi acum tehnologia AR pentru a găsi obiectul lipsă[4]. Tehnologia AR Finder proiectează în timp real o hartă de ghidaj cu o interfață ușor de urmărit pe smartphone-ul echipat cu UWB, precum Galaxy S21+ sau S21 Ultra, care arată cu exactitate distanța până la Galaxy SmartTag+.

Prin intermediul aplicaţiei SmartThings Find utilizatorii pot să opteze și să activeze smartphone-ul sau tableta Galaxy pentru a-i ajuta pe ceilalți să-și găsească propriile tag-uri sau dispozitive pierdute. Odată ce lipsa tag-ului este raportată în SmartThings Find, orice dispozitiv Galaxy activat, din apropiere, va alerta serverul SmartThings cu privire la locația tag-ului și va trimite o notificare.

În cazul în care utilizatorul a uitat să stingă lampa de pe noptieră, dar a părăsit deja casa, în loc să se întoarcă acasă, poate utiliza SmartTag+ sau SmartTag pentru a opri lumina de la distanță[5].


[1] Disponibilitatea și calendarul pot varia în funcție de piață.

[2] Versus Galaxy SmartTag doar cu tehnologie BLE.

[3] În cadrul funcției AR Finder a serviciului SmartThings Find, furnizat în aplicația SmartThings.

[4] Disponibil pe dispozitivele Galaxy cu tehnologie UWB, precum Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra și Galaxy Z Fold2.

[5] Trebuie să se afle în raza de acțiune Bluetooth a telefonului Galaxy.