Wild set of tp porn videos on PornsOK.com Cel mai bun cazinou online din Moldova - 1win matrimoniale ploiești Farmacie online Farmacia Millefolia cu cele mai bune prețuri din România. Bitcore Surge

Numărul atacurilor DDos s-a dublat în T4 2019 faţă de 2018. Vezi în ce zi a săptămânii au loc cele mai multe atacuri

Numărul de atacuri blocate de Kaspersky DDoS Protection în trimestrul al 4-lea din 2018 a reprezentat doar 56% din numărul de atacuri depistate în același trimestru din 2019, conform Kaspersky Q4 2019 DDoS attacks report. Investigațiile ulterioare asupra activității botnet-urilor arată că aproximativ 28% dintre atacuri s-au întâmplat în weekend, ponderea atacurilor care au avut loc duminica, crescând cu 2,5%, ajungând la 13%.

În trimestrul al patrulea, au existat mai multe atacuri DDoS pe scară largă, inclusiv împotriva instituțiilor financiare din Africa de Sud, Singapore și țările scandinave. Aceste atacuri cibernetice au vizat și partidul laburist din Regatul Unit, ca o încercare de a perturba sistemele sale digitale, precum și serverele Minecraft situate în Vatican.

Raportul subliniază că tendința principală din ultimul trimestru al anului 2019 a fost creșterea activității de botnet duminica. În timp ce această creștere poate părea relativ mică (două puncte procentuale și jumătate), ponderea atacurilor DDoS în această zi a săptămânii a fost, altfel, cea mai redusă, fiind constantă în tot restul anului (aproximativ 11% dintre atacuri în T1 și T3, și 10% în T2). În trimestrul al patrulea, joia s-a dovedit a fi ziua cu cea mai scăzută activitate DDoS. În general, atacurile au fost distribuite mai uniform pe parcursul săptămânii. Analiza arată că diferența dintre cea mai activă și cea mai calmă zi a fost de aproximativ două puncte procentuale și jumătate (în trimestrul precedent, cifra a fost de șapte puncte procentuale).

Distribuția atacurilor DDoS de-a lungul săptămânii în 2019

Deși numărul de atacuri detectate de Kaspersky DDoS Protection a crescut semnificativ în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018, creșterea în comparație cu T3 2019 este una marginală (atacurile din T3 2019 echivalează cu 92% din T4 2019). S-a înregistrat o creștere mai notabilă a așa-ziselor atacuri inteligente DDoS, care sunt efectuate de atacatori cibernetici calificați (întrucât atacurile din T3 2019 au reprezentat 73% din cele din T4 2019). O astfel de creștere era destul de previzibilă, din moment ce intervalul noiembrie-decembrie este în mod tradițional unul popular pentru afacerile online și pentru activitatea de comerț cu amănuntul. Cu toate acestea, experții Kaspersky nu au identificat o creștere bruscă în perioada promoțiilor de Black Friday sau a celor de Crăciun.